Militar rănit în Afganistan, demonstrații de elită la Capu Midia

583
Militar rănit în Afganistan, demonstrații de elită la Capu Midia - militar-1435080753.jpg
Un exercițiu al forțelor speciale, la care au participat atât țări membre NATO, cât și țări partenere s-a desfășurat, ieri, în poligonul din Capu Midia. ROUSOFEX 15 este un exercițiu cu trupe în teren al Forțelor pentru Operații Speciale (FOS) la care participă aproximativ 1.500 de militari, cu peste 100 de mijloace de luptă, din Bulgaria, Georgia, Grecia, Republica Moldova, Polonia, România, Statele Unite ale Americii și Turcia. Scopul exercițiului este de a antrena structuri ale FOS pentru planificarea, organizarea, conducerea și executarea unei operații speciale independente. 


La acest exercițiu a luat parte și căpitanul Laurențiu Șerban, care în anul 2006 a fost rănit în misiune, în Afganistan. Căpitanul și-a pierdut un picior încercând să-și salveze camarazii atacați în timp ce executau o misiune de patrulare. 


"Laurențiu ne-a dat astăzi încă un exemplu al profesionalismului, dăruirii și ambiției sale, executând, în cadrul exercițiului ROUSOFEX 15, o  complexă misiune de inserție în dispozitiv, din elicopter, prin procedeul  "fast rope" (coardă rapidă). Dacă acum aproape zece ani făcea dovada  camaraderiei dusă până la sacrificiul de sine, când, după ce ieșise de  zona de risc, s-a întors pentru a fi totuși alături de camarazii săi, astăzi,  împreună cu echipa lui, au prezentat distinșilor vizitatori un exercițiu de o  mare complexitate, specific luptătorilor de elită! Respectul nostru, domnule căpitan! Suntem mândri să te avem alături!", au spus reprezentanții MApN pe un site de socializare.  La exercițiu a fost prezent și șeful Statului Major General, general locotenent Nicolae Ciucă. 


"Este un exercițiu deosebit de intens pregătit cu mult timp în urmă. Scenariul exercițiului a fost realizat în anul 2013, el s-a executat într-o primă etapă, anul trecut, când s-a pregătit, condus și finalizat faza de instruire prin simulare, iar anul acesta a fost planificată, condusă și executată partea practică a exercițiului", a declarat acesta la final.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4551 secunde