Mii de ordine de protecție pentru apărarea femeilor bătute

220
Mii de ordine de protecție pentru apărarea femeilor bătute - violentafamilie-1606331313.jpg

Articole de la același autor

Peste 7.000 de ordine de protecție provizorii au fost emise de polițiștii din întreaga țară, în primele zece luni din 2020. Aproape jumătate dintre acestea au fost transformate în ordine de protecție de instanțele de judecată. Faptele de violență în familie se mențin aproximativ la același nivel ca în anul 2019.

Polițiștii emit ordine de protecție provizorii, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, când constată că există un risc iminent ca viața, integritatea fizică ori libertatea unei persoane să fie puse în pericol printr-un act de violență domestică, în scopul diminuării acestui risc.

În perioada ianuarie – octombrie 2020, la nivel național, au fost emise 7.112 ordine de protecție provizorii, cu 8,2% mai multe față de primele 10 luni ale anului trecut. Din totalul acestora, 7.016 au fost emise la solicitarea victimelor, 60 la solicitarea altor persoane, cinci la solicitarea ONG-urilor și 31 la solicitarea altor instituții abilitate în acest sens. Cea mai mare pondere în cadrul infracțiunilor de violență în familie, în primele 10 luni ale anului, o au cele de „lovirea sau alte violențe” – 61,6% , urmate de „abandonul de familie” – 13,8% și „amenințarea” – 9,2%.

La nivelul județului Constanța, în perioada amintită au avut loc peste 900 de fapte de violență în familie, fiind emise în jur de 170 de ordine de protecție provizorie.

Pe 25 noiembrie este celebrată Ziua Internațională pentru eliminarea violenței asupra femeilor. Deși la nivelul țării noastre au fost luate mai multe decizii legislative pentru scăderea fenomenului violenței domestice, căreia îi sunt victime femeile, acesta se situează încă la cote ridicate. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.501 secunde