Mii de articole pirotehnice, confiscate de polițiștii de frontieră constănțeni

138

Articole de la același autor

Polițiștii de frontieră din cadrul structurilor teritoriale ale Gărzii de Coastă au depistat, în zona de competență, un cetățean român care intenționa să introducă ilegal în țară peste 4.300 articole pirotehnice, precum și alte două persoane care ofereau spre vânzare peste 4.800 articole pirotehnice, fără a deține autorizațiile necesare.

În data de 30.12.2019, în jurul orei 21.00, polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Ostrov – județul Constanța au efectuat controlul specific, pe sensul de intrare în țară, asupra unui autoturism înmatriculat în România, în care se aflau doi bărbați.

Cu ocazia controlului, polițiștii de frontieră au descoperit în interiorul autoturismului, disimulate în cutii de jucării, 4.368 articole pirotehnice (petarde, artificii și rachete).

Față de cele constatate, cetățeanul român R.D., în vârstă de 38 de ani, domiciliat pe raza municipiului București, a declarat că articolele pirotehnice îi aparțin și le-a achiziționat din localitatea Ruse (R. Bulgaria) pentru a le folosi cu ocazia sărbătorilor de iarnă.

În aceeași zi și polițiștii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial a Poliției de Frontieră Constanța, în cooperare cu lucrători din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Cernavodă, acționând în baza unei informații, au depistat în parcarea unui centru comercial de pe raza localității Constanța, două persoane în vârstă de 29, respectiv 32 de ani, care ofereau spre vânzare diferite articole pirotehnice pe care le aveau depozitate într-un autoturism înmatriculat în România.

În urma controlului efectuat asupra autoturismului, polițiștii de frontieră au descoperit 4.856 articole pirotehnice, pentru care persoanele în cauză nu dețineau autorizație sau documente de proveniență.

Polițiștii de frontieră au ridicat în vederea confiscării întreaga cantitate de materiale pirotehnice, în valoare totală de 9.000 lei, și efectuează cercetări în ambele cazuri sub aspectul săvârșirii infracțiunii de efectuarea fără drept a oricăror operațiuni cu articole pirotehnice.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 29 Octombrie 2018
Stire din Economie : Pulsul economiei
Pagina a fost generata in 0.3915 secunde