Mi-am schimbat adresa din buletin. Reînnoiesc sau nu permisul auto?

27162
3
Mi-am schimbat adresa din buletin. Reînnoiesc sau nu permisul auto? - spit11343904170-1357284853.jpg

Articole de la același autor

Impune schimbarea domiciliului un drum până la Serviciul de Permise și Înmatriculări Auto pentru reînnoirea permisului de conducere? Această întrebare ne-a fost adresată de un cititor al cotidianului "Cuget Liber" și, de altfel, îi nedumerește pe mulți constănțeni, alarmați că sunt pasibili de amendă dacă nu solicită eliberarea unui nou permis auto. 

Comisarul șef Romeo Tecău, șeful Serviciului de Permise și Înmatriculări Auto, a oferit lămuriri: "Preschimbarea este obligatorie, în momentul schimbării adresei de domiciliu, în cazul celor care au model mai vechi de permis, pe care este menționată și adresa. Modelul care a intrat în vigoare în urmă cu doi ani nu mai are această mențiune, astfel că posesorii lor nu mai au obligația să se prezinte pentru reînnoirea lor decât în momentul expirării".

De asemenea, a mai precizat reprezentantul instituției responsabile, constănțenii posesori de modele vechi de permise auto, în momentul în care se mută la o nouă adresă de domiciliu, trebuie să se prezinte în termen de 30 de zile pentru reînnoirea permisului auto, în caz contrar fiind pasibili de amenzi. 

De altfel, din 19 ianuarie 2013, constănțenii vor primi un permis auto model european, ce intră în vigoare din acest an. 

Comentează știrea

bobi
4 ianuarie 2013
ce zici? nu asa ar fi un articol complet?

sa nu mai dea omu' din colt in colt? (art. 44 din Hotararea Guvernului nr.1391/2006) DOCUMENTE NECESARE: actul de identitate (original si copie ); fisa detinatorului permisului de conducere, care poate fi completata de mîna, o poti descarca aici. permisul de conducere a carui preschimbare se solicita în original, dupa caz; declaratie-tip de pierdere/furt/deteriorare (se obtine la ghiseu) – dupa caz; contravaloare permis de conducere – 68 lei (CEC sau BCR); documentul care atesta schimbarea numelui (certificat de casatorie, hotarare de divort, etc.) fisa medicala-tip din care sa rezulte ca este apt pentru a conduce autovehicule sau tramvaie, daca preschimbarea se solicita dupa expirarea valabilitatii administrative a permisului de conducere; http://politia-rutiera.ro/2011/01/preschimbare-permisului-de-conducere/

ptr DOBI
9 ianuarie 2013
NULITATE

INTREBAREA ERA ALTA...REINNOIESC SAU NU ?

Răspuns la: ce zici? nu asa ar fi un articol complet?
Adăugat de : bobi, 4 ianuarie 2013
sa nu mai dea omu' din colt in colt? (art. 44 din Hotararea Guvernului nr.1391/2006) DOCUMENTE NECESARE: actul de identitate (original si...
Alex
1 august 2014
Nu e asa

Puteti indica ca articol din codul rutier stabileste amenda in cazul nepreschimbarii permisului in termen de 30 de zile la aschimbarea adresei de domiciliu?

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4623 secunde