MESAJ DE LA MAI PENTRU TOȚI ELEVII

158
MESAJ DE LA MAI PENTRU TOȚI ELEVII - descrcare1-1536511587.jpg

Articole recomandate

Mâine începe școala, ocazie cu care MAI a transmis un mesaj pentru toți elevii:

Pentru tine, adolescentul care mâine începe un nou an școlar, avem câteva gânduri care sună așa:

- ești la cea mai frumoasă vârstă a vieții, acum când caracterul tău se formează... nu o irosi! Trăiește-o frumos, cu respect față de colegi, părinți și profesori!

- nu te lăsa influențat de anturaje proaste care te trag în jos. Îi știi pe cei care îți vor propune mereu să lipsești de la școala și să alegi calea pierderii timpului, poate la o țigară sau la un pahar de bere. Să știi că timpul nu iartă pe nimeni și ceea ce pierzi acum cu greu va fi recuperat! Ignoră-i, delimitează-te de ei chiar dacă te vor jigni... după o vreme vei vedea că tot acolo o să-i găsești, la alcool și tutun, în timp ce drumul tău în viață va fi unul frumos!

- ferește-te de droguri! Asta este vârsta la care ești foarte vulnerabil și vrei să experimentezi orice! FEREȘTE-TE DE ELE... nu îți aduc nimic bun și te vor duce pe calea pierzaniei! Rămâi lucid și limpede la trup și suflet!

- fii atent la profesorii tăi, ascultă-ți părinții și caută-ți prieteni care să rezoneze cu tine și cu idealurile tale. Citește mult, citește orice și mergi la teatru, la muzeu, la expoziții sau la film... învață să iubești cultura de orice fel.

- fă sport... orice fel de sport. Asta te va ajuta să fii mai organizat, mai echilibrat și să ai o energie pozitivă. Nu pierde timpul prin baruri sau cafenele... nu acum. Așteaptă... o să vină și vremea lor și atunci o să vezi că o să ai ce să vorbești cu prietenii tăi.

- încearcă să te gândești de pe acum la ce vei face în viitor, propune-ți scopuri înalte și luptă să le atingi... luptă să fii cel mai bun! O să vezi că satisfacția va fi enormă atât pentru tine cât și pentru cei care te iubesc!

- nu te lasă dezamăgit de nimic și de nimeni! Ești la vârsta la care ai puterea să treci peste orice... fii optimist, vesel și încrezător în puterile tale!

- dacă nu știi... întreabă! Iar dacă vrei să știi mai mult... citește, documentează-te și nu te opri decât atunci când vei afla! Cu cât vei ști mai mult, cu atât vei fi mai greu de manipulat și de mințit! Asta te va ajuta pe viitor să alegi cele mai bune soluții pentru tine și viitoarea ta familie!

- fii bun cu colegii tăi, ajută-i dacă au nevoie, respectă-i și iubește-i. Peste ani și ani o să vezi că cele mai frumoase prietenii acum se formează... ei sunt cei care vor fi lângă tine când vei avea nevoie de un sfat, o părere sau de un mic ajutor!

- nu încerca să ieși în evidență prin limbaj vulgar, prin agresivitate sau vestimentație provocatoare. Ideile tale și gândirea ta vor fi mult mai apreciate decât toate acestea! De aici va veni și respectul pe care îl vei avea în rândul prietenilor!

- FEREȘTE-TE DE DROGURI, TRĂIEȘTE FRUMOS ACEASTĂ VÂRSTĂ... NU ÎȚI BATE JOC DE EA!

ȘI NU UITA SĂ IUBEȘTI ROMÂNIA... CHIAR ESTE SUPERBĂ!

Un an școlar frumos îți dorim!

P.s. Pentru cei care acum pășesc pragul școlii și care se pregătesc să "dea piept cu adolescența", ne gândim la ei cu drag și cu speranța că în curând vor citi gândurile noastre!

Sursa : Ministerul Afacerilor Interne Romania 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7703 secunde