Mesaj al ministrului Apărării, Nicolae Ciucă, cu ocazia Zilei NATO

147
Mesaj al ministrului Apărării, Nicolae Ciucă, cu ocazia Zilei NATO - dd-1586079904.jpg

Articole recomandate

Ministrul Apărării Naționale, Nicolae Ciucă, a declarat duminică, în mesajul său transmis cu prilejul Zilei NATO, că Alianța Nord-Atlantică are un rol important în răspunsul la criza generată de COVID-19, relatează Agerpres. "În aceste momente de cumpănă, este mai important ca oricând să ne gândim la unitate, la spiritul de solidaritate care izvorăște din însăși rațiunea de a fi a Alianței, la cum putem să ajutăm pe cei care au nevoie de noi sau unde putem să cerem chiar noi ajutor. Acest spirit de solidaritate a fost și este în continuare deja evidențiat cu rapiditate printr-o serie de acțiuni interaliate. Astfel, Republica Cehă donează echipamente de protecție Italiei și Spaniei, Germania primește pacienți din Italia și Franța, medici din Albania și Polonia merg în Italia, cel mai nou membru, Macedonia de Nord, folosește sistemul NATO de răspuns la crize în activități de informare a cetățenilor proprii. Chiar în aceste zile, aeronave aliate transportă materiale și ajutoare, dovedind că NATO are un rol important în răspunsul la criza generată de COVID-19", a spus Nicolae Ciucă, în mesajul transmis de Ministerul Apărării Naționale (MApN).

Ministrul Apărării a adăugat că Alianța susține eforturile autorităților, ale populației civile, inclusiv cu suport logistic, spitale de campanie, transport de pacienți, dezinfectarea unor zone publice și protejarea granițelor și că aliații din NATO își demonstrează solidaritatea și cooperează în lupta cu pandemia COVID-19. "România, la rândul său, a transportat cu aeronave militare proprii echipamente medicale din Turcia și Germania, iar aeronave din cadrul Unității Multinaționale de Transport Strategic au adus în țară 90 de tone de echipamente de protecție din Coreea de Sud. (...) Pandemia COVID-19 este o provocare pentru noi toți, poate cea mai mare provocare la adresa umanității de la încheierea celui de Al Doilea Război Mondial. Răspunsul nostru va fi, încă o dată, dat de principiile definitorii ale Alianței: unitate, cooperare și sprijin reciproc", a spus ministrul Ciucă.

El a amintit rolul complex al militarilor români aflați în misiuni și operații externe. "Știu că pandemia de coronavirus și ceea ce se întâmplă acasă cu familiile lor este o provocare în plus, care se adaugă stresul inerent al misiunilor, însă sunt convins că aceștia își vor duce sarcinile la bun sfârșit, nouă revenindu-ne rolul de a avea grijă de familiile lor, aici, în țară, rol pe care ni-l asumăm pe deplin de la nivelul echipei de conducere a MApN și până la nivelul grupurilor de sprijin familial constituite la nivelul unităților trimițătoare din țară", a afirmat ministrul Apărării. De asemenea, el le-a transmis militarilor că este sigur că, prin respectarea procedurilor îndelung exersate și a noilor măsuri de prevenție și limitare a răspândirii COVID-19, își vor duce până la capăt misiunile încredințate, alături de aliații și partenerii din NATO, precum și în țară, împreună cu colegii din Ministerul Afacerilor Interne.

Cu ocazia aniversării Zilei NATO, duminică la sediul ministerului au fost înălțate pe catarg drapelul național al României și drapelul Alianței Nord-Atlantice. De asemenea, activități similare dedicate aderării României la Organizația Tratatului Atlanticului de Nord s-au desfășurat și în unități din municipii reședință de județ și în garnizoane locale.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5377 secunde