Meleșcanu, într-o situație INCOMODĂ, la BBC: "Guvernul va permite amnistie pentru vinovați. E absurd"

360
Meleșcanu, într-o situație INCOMODĂ, la BBC:

Articole recomandate

Ministrul român de Externe a fost pus într-o situație delicată într-un interviu BBC. Invitat la știrile de noapte ale televiziunii britanice, Teodor Meleșcanu a încercat să justifice modificările aduse codului penal și posibila amnistie vehiculată în presa din România. Principalul argument adus de oficialul român a fost aglomerația din închisori. Argumentele sale nu au părut deloc convingătoare, cel puțin pentru jurnalista britanică, scrie digi24.ro


Jurnalistă BBC: Liderul dumneavoastră a fost găsit vinovat de corupție, de aceea nu a putut candida. Iar acum, țara dumneavoastră încearcă să introducă o nouă amnistie, pentru a le permite politicienilor corupți să circule liberi. Ce fel de semnal este transmis?


Teodor Meleșcanu, ministrul de Externe: Vreau să vă spun răspicat că una dintre cele mai dificile probleme pentru România este cea a penitenciarelor. Există o procedură de infringement privind închisorile aglomerate și studiem posibilitatea de a găsi soluții pentru a avea condiții mai bune pentru cei care se află în închisoare. Din acest punct de vedere, ne gândim la posibilitatea de a folosi dispozitive electronice, care le vor permite celor condamnați să stea acasă.


Jurnalistă BBC: Iertați-mă, domnule, dar totuși... vorbim despre politicieni corupți și dacă țara dumneavoastră, Guvernul dumneavoastră, va permite o amnistie pentru cei găsiți vinovați. Este absurd!


Teodor Meleșcanu: Poate credeți că este absurd, dar vă pot asigura că, din când în când, în toate țările, dacă lucrurile nu merg bine din perspectiva Codului Penal, există posibilitatea de a căuta soluții alternative.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.9664 secunde