Medic găsit vinovat, pentru că a furat și vândut copii!

253
Medic găsit vinovat, pentru că a furat și vândut copii! - eduardovela01editada-1538997927.jpg

Articole recomandate

Un tribunal spaniol l-a găsit vinovat, luni, pe un fost medic ginecolog, în vârstă de 85 de ani, că a furat și vândut copii în timpul dictaturii lui Franco, dar l-a achitat din cauza prescrierii faptelor, transmit AFP și Reuters.

Medicul Eduardo Vela era acuzat de Ines Madrigal, o femeie în vârstă de 49 de ani, că a separat-o de mama sa biologică și i-a falsificat certificatul de naștere în iunie 1969, pentru a o da unei femei sterile, cu complicitatea unui preot iezuit.

Tribunalul din Madrid l-a găsit vinovat pe ginecolog de infracțiunile de răpire a unui copil, falsificare de documente oficiale și înscenare a unei nașteri, dar l-a achitat pentru că faptele s-au prescris.

Cea mai gravă dintre infracțiunile de care era acuzat Vela, cea de răpire, are un termen de prescriere de zece ani, care era deja depășit atunci când reclamanta a depus plângerea, în 2012.

Eduardo Vela este primul inculpat în scandalul 'bebelușilor furați', care a afectat mii de nou-născuți în timpul dictaturii generalului Franco, scrie Agerpres.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8379 secunde