Medic fals într-un spital de stat din România. Și-a falsificat o diplomă și profesează de 10 ani

507
Medic fals într-un spital de stat din România. Și-a falsificat o diplomă și profesează de 10 ani - screenshot440089500-1549963364.jpg

Articole recomandate

Scandalul medicilor impostori ajunge și în spitalele publice. Libertatea.ro a prezentat cazul unei femei în vârstă de 30 de ani care și-a falsificat o diplomă de medic și lucrează de mai bine de 10 ani la Secția de Ginecologie a Spitalului de Urgență Ilfov.

Spre deosebire de italianul Matteo Politi, dr. Raluca Daniela Bîrsan nu are nici parafă de la DSP și nici aviz de la Colegiul Medicilor, scrie libertatea.ro care prezintă chiar și filmări cu ea în sala de operație.

La acuzațiile jurnaliștilor, femeia a răspuns că "nu am profesat, nu am făcut decât să observ, ca voluntar".

În actele spitalului, Raluca Daniela Bîrsan e "voluntară pentru activități medicale". Voluntar neplătit, dar tot doctor, așa cum apare și în Condica medicilor din 2018, fotocopie aflată în posesia ziarului Libertatea. Dar statutul de medic voluntar nu înseamnă că acest medic ar fi exceptat de la a avea parafă de la DSP și aviz de la Colegiul Medicilor. Nimeni nu poate efectua activități medicale într-un spital, cu atât mai puțin în sala de operații, fără să aibă aviz de la Colegiul Medicilor.

Pe profilul ei de Facebook, Raluca se prezintă ca "absolventă a UMF Carol Davila, și rezidentă obstetrico-ginecologie din 2013". La solicitarea redacției, Universitatea de Medicină și Farmacie a căutat-o după CNP pe Raluca Daniela Bîrsan, "doctorul" în vârstă de 30 de ani, în baza de date a absolvenților.

"Am făcut verificări la absolvenți începând din 2006, când pretinsul medic avea 18 ani, și până în prezent. Omul care are acest CNP nu a absolvit facultatea noastră", confirmă Cătălin Cîrstoiu, decanul Facultății de Medicină din cadrul UMF Carol Davila.

În plus, Cîrstoiu spune că "din ceea ce am văzut pe diplomă, documentul pare un fals". Sunt mai multe elemente, descrise de decan, care îi fac pe cei de la UMF să afirme acest lucru: "Pe această diplomă apare ștampila decanatului. Dar la UMF tot timpul e ștampila rectoratului și niciodată n-a fost pusă cea a decanatului". "Scrisul de la calculatorul nostru nu e cu italice, iar cel de pe diploma pretinsă e puțin înclinat".

"Numele ministerului emitent care figurează pe diplomă, Ministerul Educației Cercetării și Tineretului, nu era acesta nici în 2013 și nici în alt an în care, conform vârstei, ea putea absolvi UMF". "Noi avem mențiuni speciale pe diplomă care aici nu apar". 


sursa: romaniatv.net



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 4.3673 secunde