MEDIC ANCHETAT / Folosea numele polițiștilor pensionari pentru rețete false

315
O situație similară celei semnalate de asistentul medical Șerban Mihalcea, că ar exista la Centrul Medical Județean Constanța al Ministerului Afacerilor Interne, a fost investigată de procurorii DNA la Centrul Medical Județean Călărași. Astăzi, în urma finalizării anchetei, procurorii au dispus trimiterea în judecată a medicului șef al centrului din Călărași, dr. Traian Ovidiu Cristinel Ciulacu, pentru abuz în serviciu contra intereselor publice, fals intelectual, uz de falsă în formă continuată. 

Potrivit anchetatorilor, medicul este acuzat că în perioada 2009 - februarie 2010, în calitate de medic de familie, șef al C.M.J. Călărași din cadrul M.A.I., a întocmit în fals 200 de rețete medicale cu regim special, în numele unor ofițeri și agenți de poliție înscriși pe listele sale de pacienți, în majoritate pensionari, fără ca aceștia să fie consultați, fără să fi primit rețetele sau fără să fie beneficiari ai medicamentelor prescrise.

Inculpatul a completat aceste rețete și la rubrica persoanei asigurate și le-a folosit la o farmacie din municipiul Călărași, de unde a ridicat medicamentele prescrise.

Costul medicamentelor obținute în acest mod de către inculpat și de alte persoane, în valoare de 40.669,80 lei, a fost suportat din bugetele Casei Medicale OPSNAJ din cadrul Casei Naționale de Asigurări de Sănătate și Centrului Medical Județean Călărași din cadrul Ministerului Administrației și Internelor, instituții care s-au constituit părți civile în procesul penal cu suma menționată mai sus.

Medicul a mai fost anchetat și într-un alt dosar, pentru fapte similare, și a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare condiționată.

Reamintim că o cercetare similară DNA efectuează și la Constanța, cu privire la mai multe rețete eliberate de dr. Florin Anghel, care nu aveau semnătura medicului și aveau trecute ca beneficiar o angajată a unei farmacii din Constanța, de unde și erau ridicate medicamentele. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2532 secunde