MediaSind dă în judecată conducerea TVR

219
MediaSind dă în judecată conducerea TVR - tvr-1554301102.jpg

Articole recomandate

Sindicatul Român al Jurnaliștilor MediaSind, împreună cu filiala sa din Societatea Română de Televiziune, MediaSind TVR, a depus, astăzi, la Tribunalul București, cererea de chemare în judecată a conducerii TVR pentru nerespectarea prevederilor din Contractul Colectiv de Muncă.

"Constatând că nerespectarea angajamentelor semnate de către conducere în cadrul Contractului Colectiv de Muncă din Societatea Română de Televiziune devine o regulă, în data de 26 martie 2019, MediaSind - TVR l-a notificat pe președintele-director general Doina Gradea să supună la vot, în cadrul ședinței Consiliului de Administrație, acordarea tichetelor de masă și a voucherelor de vacanță pentru angajații instituției. MediaSind a atras atenția că administrația, împreună cu sindicatul semnatar, s-a angajat, încă din data de 23.05.2018, de când a intrat în vigoare CCM, să facă toate demersurile necesare pentru acordarea acestor drepturi tuturor salariaților, pentru perioada 1 ianuarie 2019 - 31 decembrie 2019. Cu mare greutate, șefa TVR a acceptat să supună la vot doar acordarea tichetelor de masă. Conform informărilor publice vehiculate din partea liderilor sindicatului conducerii, tichetele de masă se vor acorda în cuantum de 15 lei începând cu luna aprilie 2019 și nu de la 1 ianuarie 2019, așa cum prevede CCM. Iar în ceea ce privește voucherele de vacanță, acestea nu vor fi acordate nici anul acesta", menționează MediaSind, într-un comunicat consultat de Agerpres.

În acest context, SRJ MediaSind a decis să se adreseze instanței, pentru a obliga conducerea TVR să-și respecte angajamentele din CCM, iar angajații din Societatea Română de Televiziune să beneficieze de aceleași drepturi cu cei din celelalte instituții de media care sunt finanțate de la bugetul de stat.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5052 secunde