Măsuri pentru prevenirea infecției cu noul coronavirus

133
Măsuri pentru prevenirea infecției cu noul coronavirus - ddd-1580718685.jpg

Articole de la același autor

Echipa Ministerului Sănătății condusă de ministrul Sănătății, Victor Costache a participat, zilele trecute, la Comandamentul pentru situații de urgență convocat de ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela.

Cu această ocazie, ministrul Sănătății a declarat că se iau toate măsurile necesare pentru a întări capacitatea de răspuns a sistemului în cazul situației răspândirii infecției cu noul coronavirus în spațiul european.

"Nu trebuie să creăm panică, dar trebuie să pregătim sistemul. În spațiul european au fost înregistrate 20 de cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus, în statele din jurul României nu au fost înregistrate cazuri. Mortalitatea este undeva între 2% și 4%, față de aprox.17% cât a fost în 2009 în cazul gripei A1H1.

În prezent, avem o capacitate bună de diagnostic. Institutul Național de Boli Infecțioase "Prof. Dr. Matei Balș" are achiziționate 1000 de kit -uri pentru diagnosticarea rapidă a cazurilor suspecte" , a spus Victor Costache. Ministrul Sănătății a mai subliniat că au fost luate măsuri la nivel național pentru prevenirea și limitarea acestei infecții, iar începând de săptămâna viitoare, personal suplimentar din cadrul direcțiilor de sănătate publică va sprijini poliția de frontieră.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5017 secunde