X
X
Mai multe ştiri online:

Măsuri drastice în cazul unui șef de tren. Pentru ce a fost pedepsit de conducere

Ştire online publicată Joi, 06 August 2020. Autor: Florentina BOZÎNTAN
Masca de protecție este obligatorie în mijloacele de transport în comun, inclusiv în trenuri. Cu toate acestea, la începutul acestei săptămâni, un călător dintr-un tren care circula pe ruta București – Constanța a făcut public un filmuleț în care a surprins un dialog neașteptat între un șef de tren și câțiva călători, în care angajatul CFR susținea că nu este de acord cu portul măștii de protecție, ba chiar îi încuraja și pe călători să nu le folosească.

În urma apariției imaginilor, polițiștii de la Secția Regională de Poliție Transporturi Constanța s-au autosesizat și au demarat o anchetă. "Bărbatul a fost identificat și invitat să se prezinte la sediul secției, urmând a fi luate măsurile legale care se impun. Acesta a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 500 de lei, pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, conform Legii 55/2020", au arătat polițiștii.

Totodată, și reprezentanții CFR Călători s-au autosesizat și au luat măsuri de trecere a persoanei pe un post inferior, de manevrant vagoane, pentru a nu mai intra în contact cu călătorii. "În urma cercetării interne conform reglementărilor legale în vigoare, comisia de disciplină a decis ca șeful de tren să fie retrogradat profesional, astfel încât să nu mai intre în contact cu publicul călător. De asemenea, din funcția de șef de tren a fost trecut pe un post inferior, de manevrant vagoane. În același timp, salariul i-a fost diminuat corespunzător. CFR Călători face precizarea că nu tolerează astfel de comportamente în rândul personalului propriu", se precizat în comunicatul instituției de transport feroviar. Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.4064 secunde