Măsuri de reorganizare a MApN, adoptate în ședința de Guvern

231

Articole de la același autor

Guvernul României a adoptat, zilele trecute, ordonanța de urgență pentru modificarea și completarea Legii nr. 346/2006 privind organizarea și funcționarea Ministerului Apărării Naționale.

Prin acest act normativ, au fost reorganizate sau resubordonate unele structuri din cadrul MApN, cu preponderență din domeniile înzestrării, managementului instituțiilor de învățământ și al unităților din rețeaua sanitară proprie a Ministerului Apărării Naționale, în scopul eficientizării activității și elaborării unui răspuns coerent și întrunit la provocările mediului de securitate, inclusiv în spectrul neconvențional, hibrid și al furnizării sprijinului necesar pentru managementul crizelor și al situațiilor de urgență.

Astfel, Direcția medicală, care va subordona unitățile sanitare ale MApN, inclusiv Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară "Cantacuzino", a fost trecută sub comanda Statului Major al Apărării (SMAp). Această decizie va permite conducerea unitară și operaționalizarea acțională a structurilor sanitare și realizarea eficientă a actului medical atât pentru structura de forțe ale armatei, cât și pentru sprijinirea autorităților centrale și locale, asigurarea unui flux logistic corespunzător și aprovizionarea cu echipamente și materiale medicale.

Tot în subordinea SMAp au trecut și o serie de instituții militare de învățământ superior - Universitatea Națională de Apărare "Carol I" și Academia Tehnică Militară "Ferdinand I" - cu menținerea autonomiei universitare, ceea ce va permite crearea unui cadru coerent al învățământului militar, centrat pe nevoile instituției militare și corelat cu sistemul național de învățământ, demers imperios necesar pentru coordonarea eficientă a sistemului de educație și formare profesională și pentru realizarea unui management unitar și integrat al tuturor proceselor educaționale, informează Biroul de presă al MApN.

O altă modificare adusă de ordonanța de urgență este transformarea Departamentului pentru armamente în direcție generală a MApN. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4874 secunde