Mare grijă!

Mașinile cu plăcuțe provizorii pot fi introduse în țară doar pe remorci

372
Mașinile cu plăcuțe provizorii pot fi introduse în țară doar pe remorci - maregrijanumereprovizorii-1405533097.jpg

Articole de la același autor

Mulți dintre cetățenii care se prezintă la punctele de trecere ale frontierei nu cunosc legislația, astfel că se prezintă pentru a intra în țară la volanul unor mașini care au montate plăcuțe de înmatriculare pro-vizorii sau pentru probă. 


Astfel, șoferii pot fi trași la răspundere din punct de vedere penal. Este vorba despre plăcuțele cu numere de înmatriculare provizorii cu caractere de culoare neagră în care perioada de valabilitate este înscrisă în partea dreaptă pe fond galben, eliberate de autoritățile germane (cu care ve-hiculele pot circula exclusiv pe teritoriul Germaniei), plăcuțele cu numere de înmatriculare profesionale (de garaj) eli- berate de autoritățile germane sunt valabile pe teritoriul altui stat doar în baza unui acord bilateral încheiat între cele două state, iar între România și Germania nu este încheiat un astfel de acord. De asemenea, plăcuțele cu numere de înmatriculare de tip "P" (probe) sunt atribuite de autoritățile maghiare societăților comerciale care produc, comercializează sau repară autovehicule și nu autoturismelor pe care sunt aplicate, astfel că vehiculele în cauză nu sunt înscrise în circulație în Ungaria. 


În situația în care o per-soană se prezintă la ieșirea din țară conducând un vehicul înmatriculat în condițiile pre-zentate mai sus, lucrătorii poliției de frontieră vor întocmi lucrare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de pu-nerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat. Prin excepție, se va permite intrarea sau ieșirea în/din țară a autovehiculelor sau remorcilor în condițiile de înmatriculare respective, doar dacă sunt transportate în mijloace de transport (remorci, trailere etc.). 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4947 secunde