Mașina unui taximetrist, distrusă de o polițistă în timpul unei misiuni

531
Mașina unui taximetrist, distrusă de o polițistă în timpul unei misiuni - alertainsibiuuntaximetristafostg-1516312259.jpg

Articole recomandate

Mașina unui taximetrist din Capitală a fost distrusă de o polițistă, în timpul unei operațiuni pentru prinderea unui infractor.


Taximetristul a fost folosit ca martor de agenți, după ce a fost trimis de un client să ia un plic cu bani de la o femeie păcălită prin metoda accidentul. 


Agenta de la secția 22 s-a urcat în mașina taximetrisului pentru a-l duce la audieri. Pe drum a făcut un accident grav de circulație, în care au fost răniți amândoi. Polițista are acum dosar penal, iar taximetristul vrea depăgubiri pentru mașina distrusă, scrie digi24.ro

Taximetristul spune că polițista s-ar fi urcat la volan la cererea șefului de misiune.

Viorel Năstase, taximetrist: "Și eu atunci am spus: dar cum să îmi conducă mie mașina?! Nu are dreptul să îmi conducă mașina. Și a început să mă ia cu favorizarea infractorului, cu chestii de astea".

Deși convins inițial să stea pe scaunul din dreapta, speriat de felul în care conducea agenta, bărbatul a cerut să urce din nou la volan. Atunci, polițista i-ar fi spus: "A, nu, stai liniștit că mașina ta are servo, ale noastre la secție nu au servo, dar mă obișnuiesc repede".

De la aceste cuvinte aveau să treacă mai puțin de două minute până la accidentul de circulație pe care l-a provocat la Pasajul Victoriei.

Viorel Năstase: "La intrarea în pasaj era un băiat cu familia cu un Audi, care circula regulamentar. Polițista având în jur de 90 de kilometri pe oră, a luat brusc stânga de volan să-l depășească, ne-am izbit prima dată pe partea mea pe partea dreaptă unde am rămas și inconștient".

Totul s-a întâmplat în 15 octombrie 2017. Polițista voia sa îl ducă pe taximetrist la Secța 22 ca martor într-un dosar în care agenții voiau să probeze metoda accidentul. Taximetristul a ajuns la comandă să ridice un plic cu 2.000 de euro de la victimă, o femeie de 70 de ani, care credea că nepotul ei a fost implicat într-un eveniment rutier.

Viorel Nastase: "Eu, atunci când am văzut-o și cu plic cu banii în mână mi-am dat seama că e ceva necurat la mijloc. Am pornit mașina, am vrut să plec de pe loc, după care am fost imobilizat de către două echipaje de poliție".

Când toate s-au linistit, polițistii i-ar fi promis despăgubiri taximetristului pentru mașina distrusă în misiune.

Diana Sarca - purtător de cuvânt al Poliției Capitalei: "Pentru partea de despăgubiri exista un dosar penal urmând a fi sesizată instanța".

Cum nu a primit decât promisiuni până acum, bărbatul este hotărât să dea în judecată poliția. Cere 6000 de euro, contravaloarea mașinii, plus banii pe care i-ar fi pierdut în lunile în care nu a folosit-o.


sursa: digi24.ro



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3604 secunde