Mașină, parcată pe trotuarul proaspăt refăcut. Șoferul a fost amendat

244
Mașină, parcată pe trotuarul proaspăt refăcut. Șoferul a fost amendat - masinaparcata-1589978944.jpg

Articole de la același autor

Încă un șofer a fost surprins după ce și-a parcat mașina pe trotuarul proaspăt refăcut, de pe bulevardul Tomis. Și acesta a fost amendat de polițiștii locali. Autoritățile atrag atenția că vor continua controalele.


"După ce săptămâna trecută semnalam neplăcerile la care sunt supuși pietonii care trec prin fața Liceului Tehnologic "Tomis", de pe bulevardul Tomis, și atrăgeam atenția conducătorilor auto să nu mai parcheze pe trotuarele proaspăt reabilitate, istoria s-a repetat și în aceste zile. 


Un alt șofer a considerat că trotuarul din fața unității de învățământ este cel mai bun loc în care își poate lăsa mașina. Polițiștii locali nu au gândit la fel și l-au sancționat cu amendă de 400 de lei", explică reprezentanții Primăriei Constanța.
Conform art. 9, pct. 35 din H.C.L.M. nr.184/2013, oprirea/staționarea autovehiculelor pe trotuare se sancționează cu amendă de la 400 la 800 de lei. Totodată, conform prevederilor art. 142, lit. n din O.U.G. nr. 195/2002 (R), cu modificările și completările ulterioare, privind circulația pe drumurile publice "se interzice oprirea voluntară a vehiculelor pe trotuar, cu excepția situației în care administratorul drumului public a executat amenajări care respectă prevederile art. 144 alin. (2) și (3)".


"Aceste acte antisociale care ne afectează pe toți pot fi semnalate cu încredere la numerele de telefon: 0241/484.205 - Dispecerat sau 0799/606142 - WhatsApp - Direcția Generală Poliția Locală. Ne-ar fi de mare ajutor dacă fotografiile trimise de dvs. ar conține numerele de înmatriculare ale mașinilor sau alte date de identificare pentru a putea depista rapid persoanele care încalcă legea", fac un apel cei de la Primăria Constanța.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.6006 secunde