Marș pentru autonomie, la Târgu Mureș

258
Marș pentru autonomie, la Târgu Mureș - steafg-1362920705.jpg
Mii de maghiari din județele Mureș, Covasna și Harghita sunt așteptați astăzi la Târgu Mureș, acolo unde va avea loc un marș pentru autonomia Ținuntului Secuiesc.
Oamenii s-au îmbarcat în autobuze, în microbuze și în mașinile personale încă de dimineață și au plecat spre Târgu Mureș. Și-au luat cu ei steaguri ale Ținutului Secuiesc și tot felul de pancarte.

Marșul pentru Autonomia Ținutului Secuiesc începe la ora 17:00, din fața Monumentului Secuilor Martiri, din Târgu Mureș. Oamenii vor mărșălui spre sediul Prefecturii, unde vor depune un memorandum pentru autonomie. Europarlamentarul Laszlo Tokes va susține o alocuțiune.

Premierul Victor Ponta este principalul vinovat pentru deteriorarea relațiilor româno-maghiare, susține fostul episcop, acum liderul Partidului Popular al Maghiarilor din Transilvania. Autoritățile române caută să liniștească apele: drapelul Ținutului Secuiesc poate fi arborat la orice manifestare care nu implică sedii publice, anunță ministrul Titus Corlățean. Tokes amenință însă cu "anul autonomiei". Primele acțiuni - o serie de mitinguri în secuime într-o "lună martie a iubirii".

"Răspunzătorul principal pentru deteriorarea relațiilor romane-maghiare a fost chiar primul ministru al României, Victor Ponta. De anul trecut aceste relații au fost stricate în mod voit de USL și, în cadrul acesteia, de PSD", spune Laszlo Tokes.

Mai mult, fostul episcop susține că acțiunile pro-autonomie se vor intensifica.

"Evenimentul zilei libertății secuiești se încadrează în acest an al autonomiei. Sperăm ca martia neagră care a pornit din Târgu Mureș va porni pe calea martiei dragostei, cum se spune. Concomitent cu regionalizarea României, năzuim la statutul special al regiunii Ținutului Secuiesc", a mai spus acesta.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 02 Noiembrie 2012
Stire din Eveniment : Găsit mort pe acoperiș!
Pagina a fost generata in 0.3948 secunde