Marinarul român răpit în Republica Togo a fost eliberat

Sâmbătă, 09 Ianuarie 2021
1049
Marinarul român răpit de pe nava Agisilaos, pe 29 noiembrie, în largul portului Lome, Republica Togo, a fost eliberat şi urmează să fie repatriat zilele următoare, a anunţat sâmbătă Ministerul Afacerilor Externe.


Pentru soluţionarea situaţiei cetăţeanului român, Celula de criză interinstituţională a întreprins, de la convocarea acesteia şi până la eliberarea cetăţeanului român, demersuri specifice, în cooperare cu compania angajatoare şi cu parteneri internaţionali, a precizat MAE într-un comunicat transmis redacției.
Totodată, Ambasada României în Nigeria întreprinde toate demersurile necesare pentru efectuarea formalităţilor specifice în vederea revenirii cetăţeanului român, în siguranţă, în ţară", se mai precizează în comunicatul MAE.


Pe 30 noiembrie MAE informa că ministrul de Externe a convocat, în regim de urgenţă, Celula de criză interinstituţională cu privire la incidentul produs la data de 29 noiembrie, în zona portului Lome, Republica Togo, în care a fost implicată nava Agisilaos şi care s-ar fi soldat cu răpirea mai multor navigatori, printre care şi un cetăţean român.


În altă ordine de idei, menționăm că românul răpit de pirați avea funcția de șef mecanic pe navă iar starea sa de sănătate este bună. 


Pagina a fost generata in 0.3119 secunde