Marinarii și scafandrii militari români se instruiesc alături de partenerii străini

199
Marinarii și scafandrii militari români se instruiesc alături de partenerii străini - marinariisiscafandrii-1596480312.jpg

Articole de la același autor

Portul militar Constanța a găzduit, ieri, ceremonia de deschidere a celei de-a XI-a ediții a Exercițiului multinațional "Eurasian Partnership Mine Countermeasure Dive 2020" (EP MCM DIVE 20). Exercițiul, pregătit de Forțele Navale Române, se desfășoară până pe 7 august și are ca protagoniști aproximativ 200 de marinari militari români, din Bulgaria, România și SUA.

Obiectivul principal al "EP MCM DIVE 20" îl constituie contracararea amenințărilor subacvatice, iar activitățile de instruire planificate au la bază scenarii de căutare, neutralizare și de distrugere a minelor marine. Din partea Forțelor Navale Române, participă puitorul de mine și plase "Viceamiral Constantin Bălescu", nava maritimă hidrografică "Cpt. cdor. Alexandru Cătuneanu", vedeta maritimă pentru scafandri "Venus", cinci ambarcațiuni rapide (RHIB), două vehicule subacvatice autonome AUV (Autonomous Underwater Vehicle), două detașamente EOD (Explosive Ordnance Disposal), specializate în dezamorsarea minelor marine și un detașament format din scafandri de mare adâncime, iar din partea partenerilor străini vor participa scafandri din Forțele Navale ale SUA dislocate în Europa și de Bulgaria.

"Eurasian Partnership MCM Dive 20" este condus de Componenta Operațională Navală și este singurul exercițiu multinațional anual, organizat în bazinul Mării Negre, care este destinat consolidării instruirii scafandrilor militari din țări NATO.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 28 Iulie 2020
Stire din Eveniment : Cooperare NATO în Marea Neagră
Luni, 27 Iulie 2020
Stire din Economie : Covid-19 a ajuns pe mare
Pagina a fost generata in 0.4013 secunde