Marinarii militari, antrenamente pe Dunăre

188
Marinarii militari, antrenamente pe Dunăre - dunare-1595157534.jpg

Articole de la același autor

Deși trăim vremuri de pandemie, instrucția la fluviu, continuă! Astfel, în perioada 14-16 iulie, navele Flotilei Fluviale Mihail Kogălniceanu au ieșit pe fluviu pentru un exercițiu de antrenament, în raionul fluvial 176 Dunăre, Brațele Vâlciu și Măcin, kilometru 220, informează, prin intermediul unui comunicat de presă, Statul Major al Forțelor Navale.

Pachetul de forțe cu un nivel ridicat al capacității de luptă a fost constituit din navele Divizionului 67 Nave Purtătoare de Artilerie, monitorul Lascăr Catargiu și vedetele blindate 176 Rahova, 179 Posada și 180 Rovine, respectiv două vedete fluviale 147 și 159 din compunerea Divizionului 88 Vedete Fluviale.

După trei zile de antrenamente, joi, 16 iulie, marinarii de la fluviu și-au unit forțele într-un exercițiu complex cu participarea navelor din cele două divizioane.

Principalele obiective ale exercițiului au fost perfecționarea deprinderilor echipelor de comandă, ofițeri tineri încadrați la bordul navelor pentru conducerea activităților specifice navelor cu dotare de artilerie, perfecționarea deprinderilor echipajelor în ducerea luptei pentru menținerea vitalității navelor, lupta cu apa, lupta cu focul, precum și realizarea unui nivel ridicat de coeziune a echipajelor.

Toate activitățile de instrucție au fost planificate, conduse și monitorizate permanent în condițiile aplicării întocmai a măsurilor de protecție sanitară de prevenire a contaminării echipajelor cu Covid-19. Din punct de vedere al instrucției, planul a fost restructurat, echipajele navelor au fost reduse la jumătate, dar permanent s-a avut în vedere rotirea întregului personal, astfel încât, la momentul actual, să se desfășoare cel de-al treilea antrenament pe fluviu. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2887 secunde