Marfă "de firmă", în valoare de peste un milion de lei, confiscată la Constanța

Marţi, 19 Noiembrie 2019, 11:36
172
Polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de punere în circulație de mărfuri contrafăcute, pe numele unui cetățean român, în urma descoperirii împreună cu lucrătorii vamali, într-un container sosit din China, a unor bunuri în valoare de peste 1.200.000 lei.


În luna octombrie, polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au participat la controlul amănunțit efectuat de către lucrătorii vamali din cadrul Biroului Vamal Constanța Sud asupra unui container sosit din China, ce avea ca destinatar o societate comercială de pe raza județului Ilfov. 


În urma controlului, au fost descoperite 1.292 bucăți motoferăstrău susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală al unei mărci cunoscute.


Astfel, polițiștii de frontieră au extins cercetările și, în urma confirmării din partea titularului de marcă a faptului că bunurile aduc atingere dreptului de proprietate intelectuală al unor mărci cunoscute, în data de 15.11.2019 s-au sesizat din oficiu sub aspectul săvârșirii infracțiunii de punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare și care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate. 


De asemenea, s-a stabilit faptul că administratorul firmei este un bărbat, cetățean român, în vârstă de 36 de ani.


Bunurile, dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, ar fi avut valoarea totală de aproximativ 1.227.400 lei. Acestea au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.
Articole pe aceeasi tema

Pagina a fost generata in 0.2386 secunde