Marcel Ciolacu: Iohannis slăbește democrația și netezește drumul către un trecut pe care ni-l doream uitat

240
Marcel Ciolacu: Iohannis slăbește democrația și netezește drumul către un trecut pe care ni-l doream uitat - marcelciolacugc-1588874742.jpg

Articole recomandate

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a susținut, joi, că șeful statului, Klaus Iohannis, a arătat că este un politician "cu accente de dictator", "care trebuie să aibă mereu dreptate" și care "atacă" instituții fundamentale ale statului, precum Parlamentul și Curtea Constituțională, "slăbind democrația".


"În ultimele două luni am văzut cea mai mare schimbare la un om politic în România. De la un președinte care se ruga de PSD să-i voteze Guvernul Orban, la un om politic măcinat de ură, confuz și cu accente evident extremiste. Astăzi, Iohannis ne-a arătat încă o dată că este doar președintele PNL, el nu se mai comportă ca un președinte al României. Ultimele ieșiri publice ne-au arătat că a apucat-o pe cale greșită. Iohannis este un politician cu accente de dictator, care trebuie să aibă mereu dreptate. Iohannis trebuia să fie garantul Constituției, dar el atacă încontinuu instituții fundamentale ale statului precum Parlamentul și Curtea Constituțională. Prin asta, Iohannis slăbește democrația și netezește drumul către un trecut pe care ni-l doream uitat", a afirmat Ciolacu, într-o declarație de presă susținută la sediul central al PSD.


El a adăugat că președintele Iohannis "nu este un partener instituțional". "Este doar un alt politician de la PNL care a preferat un loc cald la Cotroceni, deși în trecutul pe care îl blamează își dorea să fie premierul adus de mână de PSD. De două luni așteptăm de la Iohannis și Guvernul pe care îl conduce un program de relansare a economiei. Avem peste un milion de șomeri, majoritatea oamenilor mai au bani să supraviețuiască doar o lună", a declarat liderul social-democraților.


Potrivit lui Ciolacu, populația nu este testată pentru infecția cu noul coronavirus, "firmele se închid în fiecare zi și aruncă sute de mii de oameni în șomaj".


"Guvernul nu mai este credibil și nu se mai poate împrumuta. Guvernul în curând nu mai are bani de salarii și pensii. Mai mult, PNL și Guvernul se folosesc de pandemie ca să fure prin firmele de casă. Deși românii se confruntă cu aceste probleme în fiecare zi, Iohannis nu vorbește despre un proiect de relansare a economiei. Nici în seara asta nu am auzit nimic despre asta. Niciun cuvânt. Vorbește doar de PSD. La fiecare ieșire nu vedem decât o revărsare de ură și batjocură la adresa românilor care așteaptă soluții pentru ceea ce pun mâine pe masă, pentru locurile lor de muncă, pentru familiile lor, pentru sănătatea lor. Vedem un președinte disperat să apere un Guvern incompetent și incapabil să vină cu un un proiect ca să protejeze veniturile românilor. România se confruntă cu o pandemie și cu o criză economică gravă. De șase luni, PNL este la guvernare. PSD este în Opoziție. Nu mai aruncați vina pe alții . Aveți toată puterea. Guvernați, luați măsuri pentru români", a transmis președintele PSD.


Președintele Klaus Iohannis a declarat, joi, că Partidul Social Democrat a lucrat în Parlament "mult și prost, toxic de-a dreptul". Potrivit șefului statului, PSD "a rămas același partid preocupat doar să-și salveze baronii". 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.5933 secunde