Mai mulți polițiști sunt acuzați de DNA că au fost mituiți cu pizza

234
Mai mulți polițiști sunt acuzați de DNA că au fost mituiți cu pizza - politia-1598597670.jpg

Articole recomandate

Au mâncat pizza gratis timp de un an de zile iar acum au ajuns în atenția DNA.


Vorbim despre 4 agenți de poliție care sunt acuzați de luare de mită în formă continuată și trafic de influență.


Procurorii DNA îi acuză de polițiști că ar fi închis ochii la neregulile făcute, în trafic, de șoferii unui restaurant din Iași. În schimbul acestor favoruri, oamenii legii ar fi primit mâncare gratuită la birou.


Doi dintre agenți sunt în arest la domiciliu iar ceilalți 2 se află sub control judiciar.


Polițiștii au fost duși, în fața instanței cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. Procurorii DNA îi acuză pe cei 3 agenți de la Biroul Rutier, din cadrul Poliției Munucipiului Iași, de luare de mită în formă continuată și trafic de influență.


Inculpații ar fi pretins și încasat produse alimentare de catering, în special pizza, în valoare de aproape 2700 de lei. Totodată, i-au protejat pe șoferii restaurantului și ar fi trecut cu vederea abaterile pe care aceștia le făceau în trafic, atunci când încălcau regulile de circulație.


Cel de-al patrulea inculpat din dosar, un agent de la Serviciul de Permise și Înmatriculări, a primit spagă în valoare de 350 de euro și bunuri de aproximativ 1500 de lei, pentru a ajuta un angajat al aceluiași restaurant să obțină permisul de conducere.


Împreună, cei 4 polițiști ar fi cauzat un prejudiciu în valoare de peste 6.500 de lei, din vara anului trecut și până în prezent.


Aseară, unul dintre polițiștii de la Biroul Rutier, din cadrul Poliției Municipului Iași și cel de la Serviciul de Permise și Inmatricultari au primit mandate de arestare la domiciliu, pentru următoarele 30 de zile. Iar ceilalți 2 agenți ai Biroului Rutier au fost plasați sub control judiciar.


Avocatul inculpaților susține, însă, că oamenii legii sunt nevinovați iar conducerea Biroului Rutier Iași și cea a Serviciului de Permise și Înmatriculări Auto au refuzat să comenteze situația.


În același dosar sunt implicați și doi angajați ai restaurantului de la care ar fi fost livrata mâncarea. Unul dintre indivizi este în arest la domiciliu, iar un altul sub control judiciar, fiind acuzați de complicitate și dare de mită.


Sursa: stirileprotv.ro


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.3258 secunde