Magistrații îl țin ÎN ȘAH pe Darius Vâlcov: Ce decizie a luat ÎCCJ

377
Magistrații îl țin ÎN ȘAH pe Darius Vâlcov: Ce decizie a luat ÎCCJ - dariusvalcov46037400-1516709132.jpg

Articole recomandate

Înalta Curte de Casație și Justiție a decis să amâne sentința în dosarul în care Darius Vâlcov, fost primar al municipiului Slatina și ministru al Finanțelor, este acuzat de trafic de influență și spălare de bani. Magistrații au dat ca termen data de 8 februarie.


"2018/1/2015 - VÂLCOV DARIUS BOGDAN și alții

- Amână pronunțarea la data de 08 februarie 2018.", se arată în minuta ÎCCJ.

La ultimul termen al procesului din 9 ianuarie, un procuror DNA a cerut judecătorilor să-i condamne pe inculpații din acest dosar la pedepse cu executare, orientate spre maxim prevăzut de lege, dar și confiscarea bunurilor găsite la percheziții, printre care trei lingouri din aur și 172 tablouri.

Reprezentantul DNA a arătat că, în perioada 2009 - 2010, în calitate de primar al municipiului Slatina, Darius Vâlcov a acceptat promisiunea unui comision de 20% dintr-un contract pentru reabilitarea rețelelor de apă din cinci localități din județul Olt, primind în total suma de 6,6 milioane lei, scrie stiripsurse.ro


"Sunt relevante probele strânse în anchetă și readministrate în timpul judecății. Denunțul martorului Theodor Berna, care a detaliat discuțiile și procentul stabilit de 20% și apoi cum a dat banii. Sunt relevante și denunțurile făcute de Ramba, privind implicarea lui Minel Prina. Inculpatul Prina a recunoscut la audieri și la confruntare că Vâlcov i-a spus că firma lui Berna trebuie să câștige licitațiile. Secretara lui Berna a confirmat că Vâlcov a fost la firma Tehnologica Radion în perioada în care au fost dați banii. Testul poligraf făcut de Vâlcov arată că acesta fost nesincer în răspunsurile referitoare la banii primiți de la Berna", a spus procurorul, conform Agerpres.

Vâlcov a fost trimis în judecată, în mai 2015, pentru trafic de influență, spălare de bani, efectuarea de operațiuni financiare, ca acte de comerț, incompatibile cu funcția, atribuția sau însărcinarea pe care o îndeplinește o persoană ori încheierea de tranzacții financiare, utilizând informațiile obținute în virtutea funcției, atribuției sau însărcinării sale, în formă continuată.

Alături de Vâlcov sunt judecați Lucian Petruț Șușală (fost șofer al lui Darius Vâlcov), Minel Prina, fost primar al municipiului Slatina, Petre Bogdan Timofte și Constantin Tomescu.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 31 Octombrie 2017
Stire din Politică-Administrație : Darius Vâlcov, consilier  la Guvern
Pagina a fost generata in 0.3458 secunde