Magistrații condamnați nu vor mai primi pensie de serviciu

141
Magistrații condamnați nu vor mai primi pensie de serviciu - magistratiipensie-1406473798.jpg

Articole de la același autor

Judecătorii sau procurorii care au fost eliberați din funcție ca urmare a unei condamnări definitive nu vor mai beneficia de pensia de serviciu. Actul normativ care a fost publicat în Monitorul Oficial și care a intrat în vigoare de ieri stabilește faptul că magistrații vor beneficia, totuși, de pensie în sistemul public.

"Nu beneficiază de pensia de serviciu judecătorii, procurorii, magistrații-asistenți și personalul de specialitate juridică asimilat judecătorilor și procurorilor care, chiar ulterior eliberării din funcție, au fost condamnați definitiv ori s-a dispus amânarea aplicării pedepsei pentru o infracțiune de corupție, o infracțiune asimilată infracțiunilor de corupție sau o infracțiune în legătură cu acestea, săvârșite înainte de eliberarea din funcție. Aceste persoane beneficiază de pensie în sistemul public, în condițiile legii" - se precizează în lege.

Interdicția se aplică de la data intrării în vigoare a legii, în aceste condiții de la 27 iulie, fără a fi afectate pensiile de serviciu încasate anterior. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.507 secunde