"MAFIA" TRANSPLANTURILOR IA AMPLOARE. Arșinel, audiat la DIICOT

272

Articole recomandate

Actorul Alexandru Arșinel a fost citat în calitate de martor de procurorii DIICOT în dosarul medicului Mihai Lucan, transmite România TV.

Actorul Alexandru Arșinel a susținut în urmă cu o săptămână că nu cunoaște nimic despre acuzațiile aduse medicului Mihai Lucan, afirmând că se profită de notorietatea sa de persoană publică. Arșinel spune că nu a contat numele său în prioritatea transplantului, ci starea gravă de sănătate, adăugând că aprinde lumânări la biserică pentru doctorul Lucan, care l-a salvat.


Primarul municipiului Cluj Napoca, Emil Boc, s-a prezentat miercuri la DIICOT pentru a fi audiat în calitate de martor în dosarul în care medicul Mihai Lucan este acuzat de delapidare. După mai bine de cinci ore de audieri la DIICOT, fostul premier Emil Boc le-a mărturisit jurnaliștilor că le-a spus procurorilor tot ce știe legat de cazul profesorului Mihai Lucan.


xxx


Medicul Mihai Lucan a depus la Parchetul General o plângere penală împotriva deputatului USR Emanuel Ungureanu, pe care îl acuză de săvârșirea infracțiunii de compromitere a intereselor justiției, informează Agerpres.

Mihai Lucan susține în plângere că Emanuel Ungureanu a dat jurnaliștilor informații "trunchiate și manipulatorii", cu scopul de a crea o "presiune mediatică asupra instanțelor de judecată" și de "a asigura succesul acuzării".

Lucan mai spune că persoane din cadrul anchetei au divulgat date și informații nedestinate publicității referitoare la actele de urmărire penală din dosarul deschis la DIICOT.

Plângerea depusă de Lucan vine după ce deputatul Emanuel Ungureanu l-a acuzat pe medic de corupție și trafic de organe la Institutul de Urologie și Transplant Renal Cluj-Napoca.

"Lucan lua mită și din aerul din institut. De la lifturile care s-au cumpărat, până la bancomatul de cafea. Exista un circuit al șpăgii", declara pe 4 ianuarie Emanuel Ungureanu, după o vizită la DIICOT.

Tot atunci, Ungureanu a susținut că primarul municipiului Cluj Napoca, Emil Boc, l-a ajutat pe Mihai Lucan cu o concesiune pentru clinica privată Lukmed, iar actualul ministru al Sănătății, Florian Bodog, ar fi intervenit pentru ca funcționari de la minister să "o lase mai moale" cu prilejul unui control efectuat la Institutul de Urologie și Transplant Renal Cluj-Napoca.

Medicul Mihai Lucan este cercetat de DIICOT într-un dosar de delapidare cu un prejudiciu de 5 milioane lei, el fiind suspectat, printre altele, că a transferat ilegal la clinica sa privată aparatură ce aparținea Institutului de Urologie și Transplant Renal Cluj-Napoca.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3312 secunde