MAE, atenționare de călătorie pentru Irak, după escaladarea conflictului cu SUA: Cetățenii români să evite călătoriile care nu sunt absolut necesare

293
MAE, atenționare de călătorie pentru Irak, după escaladarea conflictului cu SUA: Cetățenii români să evite călătoriile care nu sunt absolut necesare - irak-1578062341.jpg

Articole recomandate

Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetățenilor români să evite călătoriile care nu sunt absolut necesare în Irak, având în vedere escaladarea tensiunilor în zona Orientului Mijlociu, generată de ultimele evenimente din această țară.


De asemenea, se recomandă evitarea zonelor în care au loc mitinguri, manifestații politice sau orice fel de demonstrații.


Cetățenii români sunt sfătuiți să se informeze asupra situației de securitate din regiunile în care urmează să călătorească, să aibă o atitudine cooperantă cu autoritățile locale și să își noteze coordonatele de contact ale celei mai apropiate misiuni diplomatice sau consulare române, disponibile la adresa www.mae.ro/romanian-missions.


Totodată, MAE recomandă insistent cetățenilor români să își anunțe prezența la cea mai apropiată misiune diplomatică sau consulară română, transmițând coordonatele pentru a putea fi contactați în eventualitatea apariției unei situații de urgență.


Cetățenii români care sunt implicați într-o situație deosebită pot apela numerele de telefon ale celei mai apropiate misiuni diplomatice sau consulare române, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență sau la numerele de telefon de urgență ale acestora, care se găsesc pe pagina web a MAE: www.mae.ro/romanian-missions. 


Generalul Soleimani, emisarul Republicii Islamice Iraniene în Irak și liderul Gardienilor Revoluției, a fost ucis vineri dimineața devreme în timpul bombardamentului asupra unui convoi pe aeroportul din Bagdad, la trei zile după atacarea ambasadei americane de către demonstranți pro-iranieni. În timpul raidului a fost ucis și Abu Mehdi al-Mouhandis, numărul doi al coaliției Hashd al-Shaabi.


Pentagonul a anunțat că președintele american Donald Trump însuși a dat ordin pentru "uciderea" lui Soleimani.


Iranul a promis imediat că va "răzbuna" moartea lui.


Sursă: Agerpres


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.9259 secunde