MAE: Atenționare de călătorie, după ridicarea nivelului de alertă teroristă în Belgia

398
MAE: Atenționare de călătorie, după ridicarea nivelului de alertă teroristă în Belgia - politia-1448108083.jpg

Articole recomandate

Ministerul Afacerilor Externe a informat sâmbătă cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să se deplaseze pe teritoriul Regatului Belgiei că Organul belgian de coordonare pentru analiză (OCAM) a amenințărilor a ridicat nivelul de alertă teroristă la nivelul maxim pentru orașul Bruxelles, 4 pe o scară de 1 la 4, ceea ce semnifică "o amenințare serioasă și iminentă".



Potrivit unui comunicat de presă al MAE, stațiile de metrou au fost închise, trenurile periurbane au fost suspendate, iar meciurile de fotbal din primele două divizii amânate.

"OCAM recomandă locuitorilor capitalei belgiene să evite locurile cu o concentrație mare de oameni, cum ar fi concerte, evenimente majore, gări, aeroporturi, transportul în comun și centrele comerciale aglomerate. Pentru restul teritoriului belgian, nivelul de alertă se menține la 3", precizează MAE în comunicat.

Totodată, Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetățenilor români să consulte pagina de Internet www.mae.ro și reamintește faptul că cetățenii români care se deplasează în străinătate au la dispoziție aplicația "Călătorește în siguranță" (disponibilă gratuit în "App Store" și "Google Play"), care oferă informații, sfaturi de călătorie și posibilitatea de a fi alertați, în cazul în care apar situații speciale.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 21 Noiembrie 2015
Stire din Eveniment : Tone de motorină furate de la o navă
Sâmbătă, 21 Noiembrie 2015
Stire din Eveniment : Avocat pentru o zi
Sâmbătă, 21 Noiembrie 2015
Stire din Eveniment : Accident provocat  de un octogenar
Sâmbătă, 21 Noiembrie 2015
Stire din Eveniment : Constănțeni dispăruți fără urmă
Pagina a fost generata in 1.1962 secunde