MAE: Alți trei români aflați în Grecia au fost depistați cu coronavirus

183
MAE: Alți trei români aflați în Grecia au fost depistați cu coronavirus - grecia-1594707746.jpg

Articole recomandate

Trei români aflați în Grecia - doi în Insula Evia și unul la Salonic - au fost testați pozitiv pentru infecția cu noul coronavirus, informează un comunicat al Ministerului Afacerilor Externe (MAE).


Potrivit MAE, cei doi cetățeni români confirmați pozitiv în Insula Evia au fost transferați într-o unitate hotelieră special destinată pentru carantină unde vor rămâne pentru 12 zile.


Ceilalți membri ai grupului cu care cele două persoane confirmate pozitiv au intrat pe teritoriul Republicii Elene și care au fost testați, la rândul lor, la momentul intrării în Grecia, au fost plasați în izolare, autoritățile locale asigurându-le apă și alimente, precum și produse de strictă necesitate. Aceștia urmează să revină în țară în cursul zilei de marți, cu un autocar pus la dispoziție de agenția turistică prin care a fost achiziționat pachetul turistic.


MAE precizează că la nivelul Ambasadei României la Atena nu au fost recepționate solicitări de asistență consulară din partea persoanelor în cauză, misiunea diplomatică fiind în contact cu o parte dintre turiști.


Românul aflat în Salonic a contactat Consulatul General al României din acest oraș, menționând că a fost anunțat de autoritățile elene, sâmbătă, cu privire la rezultatul pozitiv al testării efectuate la intrarea pe teritoriul acestui stat. Persoana în cauză a sosit în Republica Elenă la data de 8 iulie, aflându-se în prezent într-un apartament închiriat în Salonic, împreună cu un alt cetățean român care până la acest moment nu a fost testat.


Consulatul General al României la Salonic întreprinde demersuri pe lângă autoritățile elene pentru aplicarea procedurii prevăzute de legislația elenă în astfel de cazuri, inclusiv o eventuală retestare a persoanei infectate.


Totodată, mai precizează MAE, Ambasada României la Atena și Consulatul General al României la Salonic au întreprins demersuri de urgență pentru solicitarea de date oficiale din partea autorităților elene centrale cu privire la situația celor trei cetățeni români depistați pozitiv, precum și pentru a se asigura că aceștia primesc îngrijirea și asistența necesare în astfel de situații.


Ministerul Afacerilor Externe reamintește că cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena 00302106774035 și Consulatului General al României de la Salonic 00302310340088, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanență. De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție și telefonul de urgență al misiunii diplomatice a României în Republica Elenă 00306978996222 și al Consulatului General al României de la Salonic 00306946049076.


Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de internet: www.mae.ro/node/51914, atena.mae.ro, salonic.mae.ro, ec.europa.eu/consularprotection/content/travel-advice_ro și www.mae.ro.


Sursa: Digi24


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5356 secunde