Lupta împotriva traficului de persoane, celebrată prin mesaje de prevenire

235
Lupta împotriva traficului de persoane, celebrată prin mesaje de prevenire - xtraficpersoane-1634558761.jpg
Luni, 18 octombrie 2021, este marcată Ziua Europeană de Luptă Împotriva Traficului de Persoane. Această zi a fost instituită în anul 2007, ca urmare a recomandării Parlamentului European, precum şi a propunerii înaintate de către Comisia Europeană, pentru a atrage atenţia asupra acestei forme de crimă organizată şi pentru a influenţa în mod pozitiv deciziile şi acţiunile guvernelor, autorităţilor locale şi celorlalte instituţii publice cu privire la sclavia modernă, se arată într-un comunicat al Agenției Naţionale Împotriva Traficului de Persoane. În egală măsură, rolul acestei zile este de a creşte nivelul de conştientizare a populaţiei şi de a stimula comunicarea şi interacţiunea între organizaţiile care activează în acest domeniu.

Astfel, în perioada 18 – 22 octombrie 2021, Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane și partenerii săi organizează o serie de evenimente dedicate Zilei Europene de Luptă Împotriva Traficului de Persoane, incluse în cadrul campaniei de informare şi prevenire „Săptămâna prevenirii traficului de persoane”. Astfel, prin cele 15 centre regionale, ANITP va desfăşura la nivel naţional activităţi de informare şi prevenire în mediul online, destinate publicului larg şi categoriilor vulnerabile: mesaje social-media, materiale video pentru unitățile de învățământ destinate elevilor, spoturi video destinate părinților.



Potrivit Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Constanţa, traficul de persoane este sclavia zilelor noastre.

„Traficul de persoane are loc în toată lumea, iar Europa nu este ferită. Mii de persoane sunt exploatate anual în diferite forme. La momentul actual, este a doua cea mai profitabilă afacere ilegală după traficul de droguri, devansând traficul de arme. Unul din motivele pentru care este o afacere profitabilă este că, spre deosebire de droguri, o persoană poate fi revândută. Aproximativ 62% din traficul de persoane din Uniunea Europeană se face în scopul exploatării sexuale, iar locul secund e ocupat de traficul prin muncă forţată”, au precizat reprezentanţii instituţiei, pe una dintre reţelele de socializare. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5205 secunde