Lupta antidrog din timpul sezonului estival, la ora bilanțului

218
Lupta antidrog din timpul sezonului estival, la ora bilanțului - bilantantidrog4-1633020763.jpg

Articole de la același autor

Specialiștii și voluntarii Centrului Regional de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog (CRPECA) Constanța au avut o vară plină. Deși inițial nu se preconiza că vor fi organizate prea multe evenimente în timpul sezonului estival, pe litoral, reducerea numărului de cazuri de infectare și relaxarea măsurilor anti-Covid au permis organizarea de evenimente cultural artistice. Iar „luptătorii” antidrog au fost prezenți la datorie. Aceștia au organizat campanii de prevenire, precum „Litoral fără droguri” 2021, „Safe parties”, „Vacanță în siguranță – fără droguri” și „Vară în siguranță – tu contezi cel mai mult”.

Joi, 30 septembrie, în prezența reprezentanților de la instituțiile colaboratoare, respectiv Inspectoratul de Poliție Județean Constanța, Inspectoratul de Jandarmi Județean Constanța, Gruparea Mobilă de Jandarmi „Tomis”, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Dobrogea”, Centrul Cultural „Teodor T. Burada”, Direcția Generală de Asistență Socială și pentru Protecția Copilului Constanța, Direcția de Sport și Tineret Constanța, conducerea CRPECA Constanța a prezentat bilanțul activităților desfășurate în sezonul estival. Printre acestea, se impun a fi menționate sesiunile de formare a polițiștilor și angajaților din cadrul Horeca în domeniul legislației specifice și a măsurilor de prim ajutor în contextul consumului de droguri, distribuirea de materiale informative și alte materiale, în cadrul festivalurilor de muzică, a serilor de film, realizarea de expoziții cu mesaje anti-drog etc. La aceste acțiuni au participat, pe lângă specialiștii din cadrul centrului, numeroși voluntari, dispuși să își doneze din timpul și cunoștințele lor, pentru a lupta în scopul prevenirii consumului de droguri. Drept pentru care, indiferent de ora târzie din noapte, aceștia au fost prezenți pe plajele din Constanța, Mamaia, Costinești, Tuzla și Vama Veche, atunci când prezența lor a fost necesară.


Pe de altă parte, nu se poate să nu remarcăm faptul că, deși specialiștii și voluntarii antidrog au fost prezenți la datorie, se face aproape un an de când încă nu au un loc căruia să poată spune „acasă”. De la sfârșitul anului trecut, CRPECA Constanța a rămas fără sediu, fiind găzduiți momentan în sediul Secției 1 Poliție Constanța, și în ciuda promisiunilor autorităților, încă nu au primit un spațiu propice pentru desfășurarea activităților. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5678 secunde