Lovitură dură pentru posesorii de drone. Nu au voie să le ridice în aer în oraș sau în orice localitate

565
Lovitură dură pentru posesorii de drone. Nu au voie să le ridice în aer în oraș sau în orice localitate - lovitura-1466527554.jpg
Remus Dogaru, inspector în cadrul Autorității Aeronau-tice Civile Române (AACR), a declarat, la conferința "Revoluția dronelor", că pentru a zbura în legalitate o dronă în țara noastră, de orice dimensiuni și greutate, posesorul trebuie să o identifice, iar în momentul în care vrea să o ridice sau înainte să facă acest lucru trebuie să anunțe centrul de operațiuni aeriene. Inspectorul de la AACR a precizat că este ilegal să decolezi și să aterizezi o dronă într-un spațiu intravilan dintr-un oraș sau localitate, precizează go4it.ro. 


Legislația națională în materie există din 2007, dar ulterior, printr-un ordin, a fost modificat Codul Aerian care asimilează dronele ca fiind aeronave civile, a spus Dogaru, la evenimentul orga-nizat de ZF și Go4it în parteneriat cu Falcon Electro-nics. Orice dronă care are o greutate cuprinsă între 15 kg și 150 de kg trebuie să aibă permis național de zbor. Mai mult, orice aparat de zbor de acest fel, chiar și unul de 50 de grame, trebuie identificat în România. 


Practic, pentru a folosi în deplină legalitate în România o dronă cu o greutate mai mică de 15 kg trebuie mai întâi să o identifici, să o duci într-un spațiu care nu este intravilan și apoi să ceri permisiunea de zbor înainte ca aceasta să fie ridicată în aer. Nu contează dacă dispozitivul este echipat cu cameră sau nu. Dronele pot fi folosite, însă, fără a cere permisiune de zbor, în spații închise, precum săli, camere sau hale. Încălcarea legislației dronelor în țara noastră constituie infracțiune penală. "Componentele de drone sunt produse aeronautice. Taxa de identificare a unei drone este de 90 de euro +TVA", a adăugat Dogaru, potrivit go4it.ro.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2082 secunde