Litoralul a fost "acaparat"! Cât câștigă escrocii cu "alba-neagra" de pe urma credulilor

601

Articole de la același autor

Litoralul pare să fie "invadat" de practicanți de "alba-neagra". Un joc de noroc, ilegal, întrucât, așa cum subliniază oamenii legii, rezultatele acestuia pot fi influențate prin dexteritatea mânuitorului și a mijloacelor de joc. După ani buni în care "alba-neagra" părea că a fost eradicată, în acest sezon estival a reapărut în forță, pe litoralul românesc.

Explicația "reînvierii" acestei practici este, după cum ne-a declarat comisarul șef Mircea Vizitiu, adjunctul șefului Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, faptul că pandemia de coronavirus a convins mulți români, o bună parte dintre ei cu activități ferite de lege, să se întoarcă acasă.

Drept pentru care, una dintre preocupările forțelor de ordine, în această vară, pe lângă sfătuirea turiștilor și constănțenilor din stațiuni să poarte măștile de protecție și să păstreze distanțarea socială, este să-i depisteze pe mânuitorii de "alba-neagra". Și nu trece zi în care un astfel de escroc să nu ajungă în atenția oamenilor legii!

De remarcat este faptul că, așa cum au constatat și forțele de ordine, mânuitorii de "alba-neagra" au numeroși clienți, căci reușesc, într-un timp relativ scurt, să câștige sume uriașe. Astfel s-a întâmplat și sâmbătă seara, când un echipaj al Grupării Mobile de Jandarmi "Tomis" a depistat un bărbat de 51 de ani, care câștigase în numai 15 minute de "uite bila, nu e bila", 450 de lei. Era în jur de 21.15, când individul a fost surprins de patrulă, în zona Faleza soarelui din Costinești, în timp ce învârtea pe o măsuță trei pahare metalice, iar în interiorul unuia dintre pahare era o biluță de burete.

Cum este posibil să se câștige atâția bani? "Deschiderea este de 10 – 15 lei și turistul câștigă. Se trece la 50 de lei și, surpriză, iar câștigă. Când se ajunge la 100 de lei, cu siguranță va pierde. Din fericire, un tânăr de 29 de ani din Vâlcea și-a recuperat cu ajutorul jandarmilor «investiția» de 150 de lei în această «afacere». Mai trebuie adăugat că pe lângă cel de la masă, se mai află cel puțin doi «susținători». Unul se ocupă cu atmosfera și invită oamenii la joc și altul care se «postează» la mică distanță și dă alarma când în zonă își fac apariția echipajele de ordine publică. De obicei, se amplasează strategic, caută să aibă două căi de scăpare, pentru a putea să dispară cât mai repede", a explicat Sorin Trancă, purtător de cuvânt al GMJ "Tomis".

"Jandarmeria Constanța recomandă să evitați să vă lăsați atrași în astfel de jocuri de noroc neautorizate, care se desfășoară în plină stradă, sub pretextul unui fals câștig de bani", au mai arătat reprezentanții unității. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4219 secunde