Laura Codruța Kovesi, greu de înlocuit. Cei patru candidați înscriși la șefia DNA, respinși

1333
Laura Codruța Kovesi, greu de înlocuit. Cei patru candidați înscriși la șefia DNA, respinși - dnatudoreltoader-1532708261.jpg

Articole de la același autor

Ministerul Justiției a anunțat, vineri, că au fost respinse cele patru candidaturi depuse pentru funcția de procuror șef al DNA, urmând ca procedura de selecție să fie reluată.


"În cadrul procesului de selecție s-a apreciat că niciunul dintre candidați nu îndeplinește cerințele necesare desemnării pentru numirea în funcția de procuror șef al Direcției Naționale Anticorupție. În cadrul programului managerial sau pe parcursul interviului, niciun candidat nu a prezentat suficiente elemente de plan fundamentate pe o analiză a situației actuale care să permită, ulterior, un proces obiectiv și transparent de evaluare a performanțelor manageriale", a explicat Ministerul Justiției.


Potrivit sursei citate, în urma desfășurării procedurii de selecție, nu se va face o propunere de numire în funcția de procuror șef al DNA dintre candidații participanți, iar procedura se va relua.


Cei patru candidați înscriși în cursă - Florentina Mirică - procuror-șef serviciu la Secția de combatere a corupției din cadrul DNA, Cristian Lazăr - procuror-șef adjunct la Secția urmărire penală din cadrul Parchetului General, Marius Iacob - procuror-șef adjunct al DNA  și Elena Grecu - procuror-șef serviciu în structura centrală a DNA - au susținut joi interviul la sediul Ministerului Justiției.


În acest context, Ministerul Justiției a anunțat, vineri, începerea unei noi proceduri de selecție pentru propunerea de șef al DNA.


Potrivit MJ, noua procedură se va desfășura în perioada 6 august - 6 septembrie.


"Ministerul Justiției organizează, în perioada 6 august - 6 septembrie, la sediul său din București, strada Apolodor, numărul 17, sectorul 5, selecția procurorilor în vederea efectuării propunerii de numire în funcția vacantă de procuror șef al Direcției Naționale Anticorupție", potrivit anunțului publicat pe pagina de Internet a ministerului.


Potrivit calendarului, candidații pot depune cereri de înscriere pentru funcția de conducere vacantă până la data de 24 august inclusiv.


Cererile de participare la selecție vor fi însoțite de dovada îndeplinirii condițiilor de vechime, un proiect privind exercitarea atribuțiilor specifice funcției de conducere pentru care participă la selecție, un curriculum vitae, minimum 10 lucrări întocmite de procuror în compartimentele în care și-a desfășurat activitatea în ultimii 5 ani, ultimul raport de evaluare a activității profesionale a procurorului participant la selecție și orice alte înscrisuri relevante.


Lista procurorilor care îndeplinesc condițiile legale de participare la selecție și programarea interviurilor se vor afișa la sediul Ministerului Justiției și pe site-ul instituției la data de 29 august, urmând ca în perioada 3 - 5 septembrie candidații selectați să susțină interviurile cu ministrul Justiției.


Rezultatele selecției vor fi anunțate public pe data de 6 septembrie.


"Propunerea/ propunerile ministrului Justiției va fi/ vor fi înaintate Consiliului Superior al Magistraturii - Secția pentru procurori, în vederea obținerii avizului acestei instituții. Ulterior obținerii avizului Consiliului Superior al Magistraturii, ministrul Justiției înaintează propunerea președintelui României în vederea numirii în funcția de conducere. Calendarul aprobat va putea suferi modificări în funcție de numărul procurorilor înscriși", se menționează în anunț.


Reamintim că funcția de procuror șef al DNA a devenit vacantă după ce Laura Codruța Kovesi a fost revocată printr-un decret emis pe 9 iulie de președintele Klaus Iohannis, care a pus în aplicare o decizie a Curții Constituționale.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5345 secunde