Laude la ceas aniversar: „Inspectoratul General pentru Imigrări are o misiune nobilă”

Duminică, 11 Aprilie 2021, 14:52
383
Structură a Ministerului Afacerilor Interne, Inspectoratul General pentru Imigrări a celebrat, în săptămâna care s-a încheiat, 140 de ani de atestare documentară. Structură cu un specific aparte și un rol crucial în asigurarea protecției persoanelor care, din diverse motive, aleg să își părăsească țara în origine, în căutarea unui trai mai bun, Inspectoratul General pentru Imigrări „are o misiune nobilă”, după cum a punctat ministrul Lucian Bode, cu ocazia aniversării de pe 7 aprilie.

„Personalul IGI are o misiune nobilă care, deși pare ascunsă în spatele unor cuvinte tehnice, cum ar fi implementarea politicilor României în domeniile migrației, azilului și integrării străinilor, este parte a misiunii generale asumate de toate structurile Ministerului Afacerilor Interne de a fi în slujba cetățenilor și de a garanta respectarea drepturilor omului și libertăților fundamentale”, a afirmat ministrul Lucian Bode.

„IGI nu este una dintre cele mai vizibile structuri ale MAI pentru că natura muncii oamenilor de aici se desfășoară cel mai bine când este departe de lumina reflectoarelor, dar de fiecare dată angajații IGI s-au achitat pe deplin de responsabilitățile asumate.

Activitatea desfășurată discret și profesionist, este parte a unui mecanism complex menit să garanteze în fond siguranța românilor și a României.

Problema migrației se află pe agenda europeană de ani buni devenind un subiect prioritar de dezbatere la toate nivelurile Uniunii Europene. România este parte a acestui efort comun, iar dinamica acestui fenomen obligă statele la noi abordări, cuprinzătoare, care să utilizeze toate politicile şi instrumentele pe care UE le are la dispoziție pentru gestionarea lui eficientă”, a mai punctat ministrul. 

Pagina a fost generata in 0.2251 secunde