Lăsați fără bijuterii și bani! Cum lovesc infractorii

471
Polițiștii din Constanța, cu suportul Direcției Operațiuni Speciale, au efectuat 17 percheziții la persoane bănuite de furt calificat prin metoda "Împrietenire". 15 persoane au fost reținute și introduse în Centrul de Reținere și Arest Preventiv al IPJ Constanța.

Descinderile au avut loc în județele Galați, Brăila și Tulcea, la persoane bănuite de constituire a unui grup infracțional organizat și furt calificat prin metoda "împrietenire - oferire produse cosmetice/detergenți".

În sarcina membrilor grupării au fost reținute, în perioada noiembrie 2016 - decembrie 2017, comiterea a 33 de infracțiuni de furt calificat, fapte comise în județele Constanța, Brăila, Vâlcea, Argeș, Cluj, Brașov, Sibiu, Prahova și în București. Prejudiciul total cauzat este de aproximativ 300.000 de lei.

În urma perchezițiilor, polițiștii au ridicat în vederea confiscării 150.000 de lei, 22.000 de euro, 1,3 kilograme de bijuterii din aur, precum și alte bunuri cu valoare probatorie. De asemenea, au fost indisponibilizate patru autoturisme, în valoare de aproximativ 80.000 de euro.

În urma administrării probatoriului, 15 persoane au fost reținute și încarcerate în Centrul de Reținere și Arest Preventiv Constanța, urmând a fi prezentate magistraților, în cursul zilei de astăzi, cu propunere de arestare preventivă. Activitățile s-au desfășurat în cadrul unui dosar penal instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța, în care sunt cercetate 18 persoane.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4537 secunde