LA NOI SE POATE. Cum a reușit "DOREL" să creeze haos în intersecția de la CET

2092
7
LA NOI SE POATE. Cum a reușit
Semafoarele din municipiul Constanța pică rând pe rând. Nu este zi în care polițiștii să nu fie solicitați să dirijeze circulația într-o intersecție sau alta, pentru că semaforul este defect. S-a ajuns în această situație, spun cei responsabili cu întreținerea lor, pentru că anul trecut nu au fost bani pentru reparațiile ce erau necesare. 

Șoferii constănțeni sunt haotici. Sunt grăbiți și nu se sfiiesc să încalce regulile de circulație. În plus, nici pietonii nu se lasă mai prejos, neținând cont de nicio interdicție sau măsură de siguranță atunci când se angajează în traversarea străzii. Drept dovadă stau sutele de amenzi pe care le aplică polițiștii de la Rutieră, atât șoferilor cât și pietonilor, la fiecare razie de amploare pe care o organizează. În aceste condiții, defectarea chiar și pentru câteva ore a unui semafor, mai ales dacă este amplasat într-o zonă aglomerată, duce la nemulțumiri în rândul tuturor participanților la trafic.

Semaforul de la CET, defectat de Dorel!

Semaforul amplasat la intersecția străzilor Cumpenei și Aurel Vlaicu ridică, însă, cele mai mari probleme. Locuitorii din zona CET ne-au sesizat că respectivul dispozitiv se defectează în mod frecvent, dar ceea ce se întâmplă în ultima lună întrece măsura! "Se împlinește aproape o lună de când semaforul nu funcționează! Este totuși o zonă aglomerată, sunt mașini de gabarit mare care circulă pe aici, este vorba de un bulevard cu mai multe benzi și îți este teamă să traversezi strada! Șoferii nu-și acordă prioritate între ei, darămite să ne acorde nouă. De ce nu se face nimic?", ne-a sesizat un constănțean din zonă.

Responsabili cu fluidizarea traficului, atât reprezentanții Poliției Locale cât și cei ai Poliției Rutiere Constanța ne-au declarat că problema este cunoscută, iar în orele de vârf sunt trimise echipaje care să supravegheze circulația rutieră în zonă.

Remedierea problemei revine însă administratorului drumului, respectiv SC Confort Urban SRL. Potrivit angajaților respectivei firme, semaforul s-a defectat din cauza unui … Dorel! "În zona respectivă au fost efectuate lucrări, atât de către deținătorii de utilități, cât și de către agenții economici și au fost «agățate» cablurile de la dispozitivul de semnalizare. Am folosit un detector pentru a depista unde este defecțiunea și s-a stabilit un areal de 200 de metri unde se află defecțiunea, dar nu locul precis. Și nu se poate să începem să săpăm în toată intersecția", ne-au spus angajații firmei. Drept pentru care, s-a luat decizia înlocuirii cablurilor subterane cu unele aeriene. "Va fi înlocuită parțial instalația, cu una aeriană, astfel încât să nu se mai defecteze atât de des. Sperăm ca într-o săptămână să fie gata lucrarea", au adăugat reprezentanții instituției.

Niciun semafor nu a fost reparat anul trecut

De altfel, acesta nu este singurul semafor din oraș care ridică probleme, au afirmat polițiștii, care au fost solicitați, în ultima perioadă, să intervină și în intersecția Bulevardelor Tomis cu Aurel Vlaicu (ieșirea spre Ovidiu), dar și pe B-dul 1 Mai, la intersecția cu strada Theodor Burada.

Iar angajații SC Confort Urban SRL admit că "toate semafoarele din Constanța ridică probleme". Motivul? "Niciunul nu a fost reparat, decât atât cât s-a putut pentru a fi repus în funcțiune. Anul trecut nu au fost fonduri suficiente pentru reparațiile necesare, sperăm ca anul acesta să fie", au adăugat angajații firmei responsabile cu administrarea domeniului public din Constanța.

Comentează știrea

admirator
7 martie 2013
aiurea!

De intersectia asta va scriu de 5-6 ani. Problema a plecat de la modul ei de proiectare. Pe vremea cand circulau tramvaiele, chiar in intersectie erau refugii pentru statie. Pe aceste refugii erau semafoare. In felul asta, intersectia avea semafoare ce reglementau traficul pe fiecare sens de circulatie. Un accident de circulatie a scos din fucntiune un semafor din asta, central. (Acum vreo 6 ani.) A dat peste el si l-a darimat. ?!!! Nu stiu daca a fost pedepsit individul. Dar nu s-a mai montat altul in loc. Asta a creat haos, pentru ca semafoarele de trotuar nu semnalizau liber pentru tot bulevardul ci doar pentru jumatate. Vazind problemele, s-au demontat toate celelalte semafoare de pe mijlocul strazii. Raminind doar cele de pe trotuare. Dar nesincronizate pentru a reglementa tot traficul. Am sperat ca vor face sens giratoriu, dar... bulevardul a fost umplut de sensuri giratorii dar nu si aici?!!! Sa intelegem ca "Dorel" e noul nume al nazistului tzopaitor? Ar cam fi timpul sa faca un sens giratoriu aici... Nitel mai mare... Oricum, multumiri ca va ocupati si de problema aasta, dupa ani de sesizari...

Andrei
7 martie 2013
Politia boschetara

E bine ca politia sta pe strada Industriala cu radarul la 50 de metri de intersectie unde e haos. Felicitari politiei boschetare:D

unul de la CETq
7 martie 2013
sunteti nebuni ??

care aproape o luna ??? semaforul nu mai circula de la jumatatea lunii ianuarie....

men
7 martie 2013
Nu suntem nebuni

Cam de o luna nu mai merge, si de circulat nu o sa circule niciodata, eventual o sa functioneze !

cip
7 martie 2013
intersectie

Vrea Mazare sa faca sens giratoriu....

nicu
7 martie 2013
Giratorii

Daca nu a facut Elan nici un mol prin preajma nici Primaria nu face giratoriu. Asa ca rugati-l pe Elan sa construiasca ceva pe aproape sa vedeti ce repede vine Mazare si executa giratoriul.

...
8 martie 2013
...

Cu pătratul acela... vă mai vizitez peste o săptămănă. Dacă este la fel, vă salut din mers...

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 16 Februarie 2013
Stire din Social : De ce vrea Mazăre să pună mâna pe CET?
Pagina a fost generata in 0.3688 secunde