La loc comanda! Sensul giratoriu de lângă Poliția Constanța, desființat!

788
La loc comanda! Sensul giratoriu de lângă Poliția Constanța, desființat! - fondsensgiratoriupolitie1-1600196334.jpg

Articole de la același autor

Administrația publică locală a anunțat că sensul giratoriu realizat pe bulevardul Mamaia, în imediata vecinătate a sediului Inspectoratului de Poliție Județeană (IPJ) Constanța, a fost desființat. Se impune menționat că sensul giratoriu respectiv a fost înființat în urmă cu șase luni, dar reprezentanții Primăriei Constanța spun că s-a dovedit că nu a reprezentat o soluție pentru optimizarea traficului rutier în zonă.

Realizarea acestui sens giratoriu a fost solicitată de conducerea IPJ Constanța, care a motivat că traficul în zonă îngreuna intervenția rapidă la evenimente. În sediul respectiv funcționează IPJ Constanța, Poliția municipiului Constanța, Secția 3 Poliție, mascații de la Serviciul pentru Acțiuni Speciale, cât și specialiștii de la Serviciul Criminalistic. Intervenția acestora la solicitări trebuie să fie rapidă, iar autospecialele ies din unitate pe poarte de pe strada Renașterii. Odată ajunse la intersecția cu b-dul Mamaia, acestea se blocau în trafic, de unde și solicitarea pentru un sens giratoriu. La vremea respectivă, reprezentanții IPJ Constanța susțineau: „Este solicitarea IPJ Constanța către Primăria Constanța de a găsi o soluție pentru intersecția b-dului Mamaia cu strada Renașterii și strada Nicolae Iorga, având în vedere geometria intersecției respective, care îngreunează mult intervenția la evenimente. Împreună cu Poliția Rutieră s-a stabilit că una dintre soluții ar fi crearea unui sens giratoriu provizoriu, pentru a vedea, inițial, cum funcționează acest sistem. Se va implementa această soluție provizorie și ne așteptăm ca la început să producă un disconfort în trafic, în special pentru cei față de care a intervenit rutina în deplasările zilnice și pentru care o schimbare reprezintă o impediment. Dacă acest sistem nu va funcționa conform așteptărilor, amenajarea va fi desființată”.

Șase luni a existat respectiva construcție rutieră. Între timp, conducerea IPJ Constanța a fost înlocuită – comisarul șef Constantin Dancu a ieșit la pensie, forțat, la începutul lunii iulie, iar în locul lui a fost împuternicit comisarul șef Adrian Constantin Glugă. La fel, schimbări au fost realizate și la nivelul conducerii Serviciului Rutier!

Iar pe parcursul celor șase luni scurse, s-a dovedit că sensul giratoriu nu ajută! „SC Confort Urban SRL, administratorul tramei stradale, a amenajat sensul giratoriu prin amplasarea unei «insule centrale», încadrată de balize din plastic. Ulterior, s-a dovedit că sensul giratoriu nu reprezintă o soluție pentru optimizarea traficului rutier la intersecția bulevardului Mamaia cu strada Renașterii, motiv pentru care acesta este desființat”, au transmis reprezentanții Primăriei Constanța.

Lucrările de desființare s-au desfășurat azi noapte, astfel încât traficul să fie afectat cât mai puțin. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4283 secunde