Klaus Iohannis, la ceremonia de Ziua Armatei: ”Aduc un omagiu din inimă veteranilor de război”

170
Klaus Iohannis, la ceremonia de Ziua Armatei: ”Aduc un omagiu din inimă veteranilor de război” - ioha-1635147608.jpg

Articole recomandate

Președintele Klaus Iohannis a dat declarații la ceremonia de Ziua Armatei Române, organizată în parcul ”Carol I” din București.


”Când spunem armată, spunem eroi. Pe ei îi cinstim astăzi, eroii noștri căzuți la datorie, cei care, cu prețul sacrificiului suprem, au apărat independeța, suveranitatea și libertatea patriei noastre. Sunt onorat să particip la astfel de evenimente care păstrează vie memoria jertfei lor, a curajului și a demnității cu care și-au făcut datoria, pentru ca tinerele generații să se bucure de libertate, pentru un stat puternic și suveran.


Nu avem voie să ne uităm niciodată istoria și înaintașii. Tot astăzi, de Ziua Armatei României, îi omagiem și pe veteranii de război, veritabile modele de devotament, dârzenie și responsabilitate, nu doar pentru militari, ci pentru noi toți, întreaga societate.


Evoluția țării noastre spre un stat modern și sigur, așa cum este în prezent, este strâns legată de Armata României. Profesionalismul și dăruirea dovedite de militari în teatrele de operații au contribuit la decursul nostru euro-atlantic și european, precum și la întărirea parteneriatului strategic solid pe care îl avem cu SUA. Suntem un aliat activ și apreciat în cadrul NATO și al Uniunii Europene, care-și respectă angajamentele și contribuie la pacea și securitatea internaționale”, a spus Klaus Iohannis la ceremonia de Ziua Armatei.






Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.6944 secunde