Klaus Iohannis a pledat în plenul PE pentru consolidarea proiectului european

212
Klaus Iohannis a pledat în plenul PE  pentru consolidarea proiectului european - iohannisjuncker1-1540309588.jpg

Articole de la același autor

Președintele Klaus Iohannis

a participat, ieri, la Strasbourg, la dezbaterea organizată de Parlamentul European (PE) privind viitorul Uniunii Europene, unde a susținut o alocuțiune referitoare la viziunea României pe această temă.

Potrivit Administrației Prezidențiale, participarea președintelui Klaus Iohannis

la acest eveniment a avut loc în contextul seriei de dezbateri privind viitorul UE, la care sunt invitați șefii de stat și de guvern din statele membre. Această inițiativă a fost lansată în ianuarie și va continua până la sfârșitul mandatului actualului Parlament European, în mai 2019.

Președintele Iohannis a pledat, ieri, în plenul PE, pentru consolidarea proiectului european.

"Parcurgem un nou capitol în devenirea și consolidarea proiectului european în care avem nevoie de elaborarea unei noi viziuni cu privire la viitorul Uniunii. Din această perspectivă, pledez ferm pentru unitate, coeziune, solidaritate și pentru calea europeană comună în eforturile de consolidare a proiectului european, cheia centrală a demersurilor noastre trebuie să rămână unitatea. Pentru România, acest principiu reprezintă însăși esența proiectului european care i-a dat acestuia capacitatea de a face față provocărilor multiple cu care Uniunea s-a confruntat până în prezent", a afirmat șeful statului, în discursul susținut în plenul PE.

Printre altele, el a mai adăugat că românii sunt conectați activ la valorile civice și au dovedit acest lucru când a fost nevoie să apere statul de drept și democrația.

"2018 este anul Centenarului României Moderne, care înseamnă pentru noi nu atât analize retrospectiv-istorice, cât mai ales proiecții de viitor. În acești 100 de ani, am învățat unele lecții importante, trecând prin experiențe și perioade nefericite. Iar lecția democrației este una dintre cele mai importante. De aceea, apreciem cu atât mai mult valorile familiei europene. Din acest motiv, România este o țară profund atașată proiectului european. Românii sunt conectați activ la valorile civice. Au dovedit-o cât se poate de clar, și-au făcut auzită vocea atunci când a fost nevoie să apere statul de drept și democrația", a spus Iohannis, la dezbaterile din PE privind viitorul Europei.

La rândul lui, președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a declarat că sprijină aderarea României la zona Schengen până la finalul mandatului acestei comisii, dar a insistat asupra faptului că trebuie să se ajungă la un consens intern privind lupta împotriva corupției înainte de preluarea președinției UE. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.5601 secunde