Klaus Iohannis a contestat legea prin care educația sexuală va putea fi predată copiilor doar cu acordul părinților

236
Klaus Iohannis a contestat legea prin care educația sexuală va putea fi predată copiilor doar cu acordul părinților - 1-1593008838.jpg

Articole recomandate

Președintele Klaus Iohannis a contestat miercuri la Curtea Constituțională legea adoptată de Parlament prin care educația sexuală va putea fi predată copiilor în școli doar dacă părintele sau tutorele își dă acordul scris pentru acest lucru. De asemenea, actul normativ schimbă expresia de "educație sexuală" în "educație sanitară", conform Digi24. 


Legea nu definește noțiunea de "educație sanitară", susține președintele. Klaus Iohannis critică și eliminarea mențiunii "cel puțin o dată pe semestru" spunând că devine neclar dacă intenția legiuitorului a fost de a transforma materia într-o disciplină predată pe tot parcursul anului școlar sau, dimpotrivă, este eliminată acea garanție că măcar o dată pe semestru elevii vor putea beneficia de programele de educație pentru viață.


"Prin eliminarea acestei sintagme nu riese cu certitudine dacă programele vor avea loc pe întregul parcurs al anului școlar, o dată pe semestru, o dată pe an, sau deloc", se arată în sesizarea președintelui.


Totodată, președintele susține că din legea trimisă la promulgare nu reiese clar dacă programele de educație sanitară sunt în vederea prevenirii contractării bolilor cu transmitere sexuală și a gravidității minorelor. De asemenea, este neclar și momentul în care trebuie cerut acordul părinților pentru predarea educației sanitare.


Citește și PNL și PSD au eliminat prin lege educația sexuală din școli. "Decizia este la părinți, nu la unii care vor să smintească națiunea"


Legislația privind educația sexuală în școli a fost modificată în Comisia de Muncă a Camerei Deputaților, după ce un amendament susținut de parlamentari PSD și PNL a fost introdus într-un proiect de lege privind drepturile copiilor. 


USR s-a opus variantei de lege introduse de PSD și PNL, prin care materia nu se mai numește "educație sexuală", ci "educație sanitară", iar predarea este făcută doar cu acordul părinților.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 24 Iunie 2020
Stire din Eveniment : Accident tragic pe un ferry-boat
Pagina a fost generata in 0.6675 secunde