Judecătorii din România vor participa la sesiuni de pregătire pentru aplicarea legislației

160
Judecătorii din România vor participa la sesiuni de pregătire pentru aplicarea legislației - judecatorii-1517940182.jpg
Transparency International Romania, în parteneriat cu Asociația Magistra-ților din România, a demarat proiectul "Consolidarea rolului instanțelor românești în aplicarea legislației privind ajutorul de stat". Proiectul are ca obiectiv să consolideze capacitatea instanțelor românești de a asigura o aplicare coerentă a legislației UE în domeniul concurenței, cu accent pe normele privind ajutorul de stat.


În acest scop vor fi derulate sesiuni de training pentru 100 de judecători, pe tematici privind ajutorul de stat, în contextul actualizării regulilor privind acordarea ajutorului de stat, precum și al consolidării rolului instanțelor naționale. Sesiunile de training vor fi împărțite astfel: sesiuni dedicate instanțelor în domeniul cauzelor comerciale (Tribunale și Curți de Apel), vizând aplicarea în regim privat a legii concurenței și a reglementărilor privind ajutorul de stat; sesiuni dedicate instanțelor de contencios administrativ privind documente administrative elaborate de autorități naționale cu competențe în domeniul concurenței (Curți de Apel, Înalta Curte de Casație și Justiție).


De asemenea, va fi încurajată cooperarea între judecători români și judecători din alte state membre UE, prin organizarea unui colocviu internațional, participanții având astfel ocazia de a face schimb de bune practici, de experiență și expertiză în ceea ce privește legislația europeană în domeniul concurenței. Toate aceste activități vor contribui la formarea unei culturi judiciare comune în ceea ce privește legislația europeană în domeniul concurenței.


Perioada de implementare a proiectului: Ianuarie – Decembrie 2018.


Proiectul cu titlul "Consolidarea rolului instanțelor românești în aplicarea legislației privind ajutorul de stat" este finanțat de Comisia Europeană, în cadrul programului de granturi care încurajează cooperarea cu instanțele naționale: "Training pentru judecători naționali privind legislația UE în domeniul concurenței".


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.496 secunde