Judecător condamnat la închisoare cu executare, pentru mită. Ce sumă l-a băgat după gratii

264
Judecător condamnat la închisoare cu executare, pentru mită. Ce sumă l-a băgat după gratii - executorjudecatoresccondamnatlas-1570444307.jpg

Articole recomandate

Fostul procuror de la Parchetul General, Cătălin Nicolae Ceort, a fost condamnat definitiv luni de judecătorii Instanței Supreme la 4 ani de închisoare cu executare pentru luare de mită. Magistratul ceruse un sfert de milion de euro de la un om de afaceri în schimbul adoptării unei soluții favorabile.


Instanța Supremă a menținut sentința dată de instanța de fond din mai 2018. Astfel, Cătălin Ceort va ajunge în spatele gratiilor pentru patru ani.


În același dosar, Victor Ignat, la data faptei avocat din București, a primit o condamnare de 3 ani de închisoare cu suspendare pentru complicitate la luare de mită, el fiind obligat la muncă în folosul comunității pe o durată de 60 de zile în cadrul Primăriei Voluntari sau în cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Ilfov.

Potrivit DNA, în decembrie 2016, în mod indirect, prin intermediul lui Ignat, Cătălin Ceort a pretins suma de 260.000 de euro de la un om de afaceri (martor în cauză), cercetat pentru evaziune fiscală și spălare de bani, într-un dosar penal aflat în instrumentarea procurorului.

Banii au fost pretinși de Ceort în legătură cu îndeplinirea unui act ce intră în îndatoririle sale de serviciu sau în legătură cu un act contrar acestor îndatoriri, în sensul adoptării unei soluții favorabile față de martorul respectiv.

DNA menționează că, în 27 decembrie 2016, în scopul arătat, Victor Ignat a primit de la omul de afaceri suma de 30.000 de euro, moment în care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4765 secunde