Joe Biden promite că va trimite soldați americani în România dacă rușii fac vreo mutare la granița ucraineană

198
Joe Biden promite că va trimite soldați americani în România dacă rușii fac vreo mutare la granița ucraineană - armata-1642667173.jpg

Articole recomandate

Statele Unite își vor spori prezența armată în țările NATO de pe flancul de est, precum Polonia și România, dacă Rusia va trimite mai multe forțe în Ucraina, a declarat miercuri președintele Joe Biden, scrie DefenseOne.com.


Biden a respins ideea că administrația sa ar fi de acord să retragă forțele din fostele țări sovietice într-un acord de dezescaladare a tensiunilor cu Rusia, care a concentrat echipamente militare și peste 100.000 de soldați la granița cu Ucraina.


"Nu există spațiu pentru așa ceva", a spus liderul american într-o conferință de presă la Casa Albă.


"De fapt, vom crește prezența trupelor în Polonia sau România, etc., dacă el (Putin) chiar va face o mutare, pentru că avem o obligație sacră prin Articolul 5 de a apăra aceste țări pentru că fac parte din NATO", a subliniat președintele Statelor Unite.


Dar Biden a mai spus că America nu va "amplasa permanent" trupe în fostele state sovietice.


Aliații est-europeni fac presiuni de ani de zile pentru o prezență mai mare a trupelor americane, pentru a asigura o mai mare descurajare a Rusiei.


În 2018, Polonia a propus să numească o bază militară după președintele Donald Trump în schimbul amplasării permanente a trupelor în țară, iar Lituania investește milioane de euro în facilitățile sale militare pentru a încerca să facă permanente desfășurările de trupe prin rotație, pe fondul temerilor sporite legate de Rusia.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6287 secunde