Jandarmii, la ceas aniversar. "Nu trebuie să ne temem și nici să dezarmăm!"

253

Articole de la același autor

Jandarmeria Română a apărut ca urmare a necesității existenței unei forțe menite să acționeze pentru menținerea și realizarea ordinii interne. În prezent, când se împlinesc 170 de ani de la apariția acestei "arme de tradiție", jandarmii sunt în prima linie, în cadrul măsurilor luate de autorități pentru limitarea răspândirii noului coronavirus. Iar momentul aniversar – căci pe 3 aprilie s-au împlinit cei 170 de ani de la înființarea structurii! – i-a găsit pe jandarmi la datorie, pe stradă.

Cu ocazia acestui moment aniversar, transmitem mesajele lt. col. Daniel Ferencz, inspector șef al Inspectoratului Județean de Jandarmi Constanța, și col. Constantin Dima, comandantul Grupării Mobile de Jandarmi "Tomis" Constanța.

"Astăzi, la împlinirea a 170 de ani de tradiție, nu avem timp pentru a sărbători, așa cum am făcut-o alături de dumneavoastră în anii precedenți. Această perioadă este destul de solicitantă pentru noi, dar conștientizăm că aceasta este menirea noastră, aceea de a fii aproape de cetățeni și de a-i proteja. Acest lucru ne face să trecem mai ușor peste aceste momente dificile. Nu ne plângem, suntem conștienți că trebuie să depunem eforturi conjugate pentru a depăși cu bine această perioadă. Oricât ar fi de greu, nu avem voie să cedăm. În aceste zile sacrificăm timpul petrecut alături de familie, în favoarea activităților profesionale. La mulți ani, camarazi! La mulți ani, jandarmi! La mulți ani, Jandarmeria Română!", a arătat lt. col. Daniel Ferencz. 


"Aniversarea celor 170 de ani de ființă ne-a găsit pe toți în «tranșee», dând piept cu un inamic pervers și nevăzut, care ne pune la grea încercare capacitatea organizatorică și de luptă. În aceste vremuri de cumpănă, când dușmani văzuți și nevăzuți ne pun la îndoială până și dreptul la existență, vă transmit tuturor un îndemn la calm, unitate, încredere și speranță. Nu suntem singuri în lupta noastră. Avem alături de noi camarazii din celelalte arme ale sistemului de ordine și siguranță publică, alte instituții ale statului și mulți alții, oameni onești și cu credință! Nevoile noastre de astăzi sunt și nevoile lor. Nu trebuie să ne temem și nici să dezarmăm. Împreună suntem puternici, împreună vom învinge! Cu voia lui Dumnezeu, umăr lângă umăr, mergem împreună pe calea veșniciei, așa cum ne este hărăzit! La mulți ani Jandarmeriei Române!", a transmis col. Constantin Dima. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0316 secunde