Jandarmii constănțeni, la ceasul bilanțului: zeci de misiuni executate, zilnic, în 2020

317
Jandarmii constănțeni, la ceasul bilanțului: zeci de misiuni executate, zilnic, în 2020 - evaluaregrupare2-1611156319.jpg

Articole de la același autor

Jandarmii constănțeni au prezentat, marți, 19 ianuarie, bilanțul activității desfășurate pe parcursul anului 2020. Evenimentul s-a desfășurat în cadrul restrâns, la sediul Inspectoratului de Jandarmi Județean Constanța, fiind prezent prefectul Constanței, Silviu Iulian Coșa, cât și conducerile celor două instituții, Inspectoratul de Jandarmi Județean și Gruparea Mobilă „Tomis”.

Cu această ocazie, militarii au pus în cifre ceea ce fac zi de zi: mii de misiuni de asigurare a ordinii și siguranței publice, sute de infracțiuni surprinse în flagrant, sute de răufăcători, contrabandiști și bișnițari depistați. În plus, spre deosebire de anii precedenți, în 2020 jandarmii constănțeni au asigurat măsurile și pe linia prevenirii răspândirii noului coronavirus, asigurând patrulări alături de polițiști, filtre la intrările în localități.

„În perioada supusă evaluării, au fost executate peste 20.000 misiuni, dintre care peste 1.300 misiuni de asigurare a ordinii publice la evenimente cultural-artistice, sportive, religioase, de protest, alegeri, vizite oficiale sau alte adunări publice, celelalte fiind misiuni de menținere a ordinii publice în sistem integrat, misiuni executate în cooperare/colaborare cu alte instituții, punerea în executare a mandatelor de aducere emise de către instanțe sau parchete etc. În anul 2020, structurile specializate de pază și protecție instituțională ale inspectoratului au asigurat protecția la 38 de obiective. Efectivele destinate executării misiunilor de pază și protecție instituțională reprezintă peste 50% din totalul efectivelor inspectoratului”, au arătat reprezentanții IJJ o parte din activitățile desfășurate anul trecut.

„Anul trecut, Gruparea de Jandarmi Mobilă „Tomis” Constanța a executat un număr de 11.907, cu o medie de 31 misiuni zilnic, din care 460 misiuni de asigurare a ordinii publice, 8.596 misiuni de menținere a ordinii publice, 36 acțiuni în cooperare pentru efectuarea unor acte procedurale, 2.743 acțiuni executate în cooperare cu alte instituții și 220 acțiuni pentru punerea în aplicare a mandatelor de aducere. Pentru prevenirea și combaterea fenomenului infracțional și contravențional în anul 2020 au fost organizate și desfășurate un număr de 6.818 misiuni de menținere a ordinii publice, din care 5.216 misiuni de menținere a ordinii publice în sistem integrat, pe raza municipiului Constanța în cooperare cu efective din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, 1.457 misiuni de menținere a ordinii publice în sistem integrat pe litoralul Mării Negre și 145 acțiuni executate în piețe, târguri și oboare”, se arată și în bilanțul Grupării „Tomis”. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6344 secunde