Jandarmi medaliați pentru misiunile din Afganistan

264
1

Articole de la același autor

Doi jandarmi români au fost decorați pentru profesionalismul de care au dat dovadă. Locotenent-colonelul Viorel Cristea, din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Vâlcea și plutonierul-major Petru Solomon de la Inspectoratul de Jandarmi Județean Neamț au primit medaliile Steaua Afganista-nului" din partea președintelui Polo-niei, Andrzej Duda. 


Cei doi au participat la misiunea Resolute Support a NATO din Afganistan, în decursul anului 2015. 


Marcin Wilczek, ambasadorul Poloniei, a precizat faptul că medalia conferită celor doi jandarmi români este o decorație poloneză dedicată persoanelor care s-au distins în misiunile din Afganistan, iar medalierea reprezentanților Jandarmeriei Române este mărturia relațiilor apropiate, a prieteniei durabile și a viziunii comune asupra viitorului, dar mai ales o dovadă incontestabilă a profesionalismului jandarmilor români. 


Militarii români participă la mi-siuni internaționale din 2002, iar acțiunile sunt diversificate


"Jandarmeria Română participă la misiuni internaționale începând cu anul 2002, când a fost dislocat primul detașament al instituției noastre în Kosovo, sub mandatul Organizației Națiunilor Unite. De atunci și până în prezent, instituția noastră a avut constant o reprezentare consistentă în următoarele teatre de operații: Afganistan, Congo, Timorul de Est, Haiti, Mali, Ucraina, numărul total al jandarmilor participanți la misiuni internaționale fiind de peste 1.700.


Misiuni la care au participat: Substituirea forțelor locale de poliție în îndeplinirea anumitor atribuții funcționale, cum ar fi: asigurarea și restabilirea ordinii publice, asigurarea protecției apropiate a unor persoane importante, escortă deținuți, asigurarea protecției unor sedii/spații importante pentru organizațiile internaționale; Observatori/monitori pentru monitorizarea respectării acordurilor de încetare a focului; Instructori, mentori și consilieri ai forțelor locale de poliție din țările afectate de conflict", au pre-cizat jandarmii. 


Comentează știrea

Ira
12 februarie 2016
Work

Exceptional! Aici castigati din prima luna bani! 100-285 de euro lunar! Aceasta oferta este un adevarat chilipir! Cautam urgent oameni extrem de seriosi care vor sa colaboreze cu noi in timpul liber sau full-time (la alegere) si sa castige 100 de euro lunar (part-time) sau 285 euro lunar (full-time) acum, din prima luna. Pentru mai multe informatii, solicitati acum detalii la adresa de email: [email protected]

Articole pe aceeași temă

Luni, 28 Decembrie 2015
Stire din Eveniment : Prins în timp ce vindea petarde
Pagina a fost generata in 0.5728 secunde