Jandarmeria Română, la ceas aniversar. Continuă seria activităților

345
Jandarmeria Română, la ceas aniversar. Continuă seria activităților - jandarmeriaromana-1522429470.jpg

Articole de la același autor

În acest an, pe 3 aprilie, se împlinesc 168 de ani de la înființarea Jandarmeriei Române.


Înființată prin ofis domnesc în 3 aprilie 1850 de către domnitorul Grigore Alexandru Ghica, Jandarmeria Română a devenit o instituție care și-a asumat de-a lungul timpului rolul de garant al siguranței cetățeanului, al drepturilor și libertăților sale fundamentale.


Pentru marcarea acestui moment aniversar important pentru arma noastră, Inspectoratul de Jandarmi Județean Constanța a planificat o serie de activități, după cum urmează:


Luni 02 aprilie a.c., cu începere de la ora 10.00, conducerea Inspectoratului de Jandarmi Județean Constanța organizează concurs de tir (cu mai multe tipuri de arme de airsoft) pentru jurnaliști, urmat de un meci de fotbal între o echipă a reprezentanților mass-media și o echipă a jandarmilor constănțeni, precum și vizitarea Capelei Jandarmeriei. 


Marți, 03 aprilie a.c., cu începere de la ora 08.00, în prezența întregului personal, la sediile celor două unități se va arbora Drapelul Național, în acordurile Imnului Național. Ceremonialul va continua cu citirea mesajelor conducerii Ministerului Afacerilor Interne și Inspectoratului General al Jandarmeriei Române privind "Ziua Jandarmeriei Române". După acest moment, se va da citire ordinului privind avansarea în gradul următor, înaintea expirării stagiului minim în grad, a jandarmilor care au obținut rezultate meritorii în activitatea desfășurată. 


Totodată, preotul militar Oprea Laurențiu va oficia ceremonialul religios ce se va desfășura cu această ocazie.


Jandarmii, în programul "Școala Altfel"


Zilele trecute, Inspectoratul de Jandarmi Județean Constanța a fost gazda a peste 250 de cadre didactice, părinți, elevi și preșcolari din cadrul Școlii nr.28 "Dan Barbilian", Școlii Gimnaziale nr. 38 "Dimitrie Cantemir", Școlii Gimnaziale "Grigore Moisil" Năvodari, precum și Grădiniței "Chip și Dale" din municipiul Constanța, în contextul programului extracurricular "Școala Altfel: Să știi mai multe, să fii mai bun!". 


Jandarmii constănțeni i-au încântat pe micuți cu o serie de exerciții demonstrative de autoapărare, arte marțiale, exerciții de dresaj canin și prezentarea tehnicii din dotare. 


De asemenea, micuții au vizitat Sala Tradițiilor, amenajată la sediul Inspectoratului de Jandarmi Județean Constanța, Capela Jandarmeriei Constanța și au urmărit un film de prezentare a instituției. 


Totodată, copiii au fost premiați cu diploma "Prietenul Jandarmilor", iar unii dintre aceștia și-au exprimat dorința de a deveni jandarmi atunci când vor fi mari.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2895 secunde