Jandarmeria Română, la ceas aniversar. Ce program a pregătit constănțenilor

232
În acest an, în data de 3 aprilie, se împlinesc 167 de ani de la înființarea Jandarmeriei Române. Înființată în 1850 de către domnitorul Grigore Alexandru Ghica, Jandarmeria Română a devenit o instituție care și-a asumat de-a lungul timpului rolul de garant al siguranței cetățeanului, al drepturilor și libertăților sale fundamentale.


Pentru marcarea acestui moment aniversar important pentru arma noastră, Jandarmeria Constanța a planificat o serie de activități. Vineri, cu începere de la ora 11.30, jandarmii constănțeni organizează un concurs de tir și o tragere demonstrativă pentru jurnaliști, acțiune care se va desfășura într-un poligon situat în apropierea municipiului Mangalia.


Luni, cu începere de la ora 08.00, în prezența întregului personal, la sediile celor două unități se va arbora Drapelul Național, în acordurile Imnului Național. Ceremonialul va continua cu citirea mesajelor conducerii Ministerului Afacerilor Interne și Inspectoratului General al Jandarmeriei Române privind "Ziua Jandarmeriei Române". 


După aceast moment, se va da citire ordinului privind avansarea în gradul următor, înaintea expirării stagiului minim în grad, a jandarmilor care au obținut rezultate meritorii în activitatea desfășurată. Totodată preotul militar Oprea Laurențiu va oficia ceremonialul religios ce se va desfășura cu această ocazie.


Marți, jandarmii trecuți în rezervă vor demonstra că nu și-au pierdut aptitudinile fizice. O echipă formată din jandarmi care au trecut în rezervă va disputa un meci de fotbal împotriva unei echipe constituită din jandarmi în activitate.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 20 Octombrie 2015
Stire din Eveniment : Jandarmii în acțiune, la Ovidiu!
Pagina a fost generata in 0.4432 secunde